Βαθμολογία

Τέλος ο Μπλάτερ από τη ΦΙΦΑ!

H πέμπτη θητεία του Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της ΦΙΦΑ κράτησε μόλις τέσσερις ημέρες, καθώς ο Ελβετός αξιωματούχος αιφνιδίασε το βράδυ της Τρίτης (2/6) και ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι παραιτείται.

Ο Μπλάτερ συνειδητοποίησε ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών και ύστερα από τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να γνωστοποιήσει πως είναι η κατάλληλη στιγμή να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

«Αγαπώ τη ΦΙΦΑ περισσότερο από οτιδήποτε και θέλω μόνο το καλό της. Αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στις περασμένες εκλογές για το καλό του ποδοσφαίρου. Η θητεία μου δεν φαίνεται ότι στηρίζεται από όλους. Θα διεξάγω έκτακτο συνέδριο για την αντικατάστασή μου ως πρόεδρος. Δεν θα μείνω. Είμαι τώρα ελεύθερος από εκλογικούς περιορισμούς. Θα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές δεν είναι επαρκείς. Χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Πάλεψα γι' αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου συνάντησαν αντίσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεπ Μπλάτερ στη συνέντευξη Τύπου.