Βαθμολογία

Ήττα με... κάτω τα χέρια στη Ριζούπολη

Μια μια κακή εμφάνιση στη Ριζούπολη για την ΑΕΛ που ηττήθηκε με «κάτω τα χέρια» 3-1 από τον Απόλλων κι έτσι τα όνειρα για την πλεονεκτική, υπό προϋποθέσεις, τρίτη θέση των πλέι οφ απομακρύνθηκαν.

Η ΑΕΛ δεν είχε καλή συνοχή όσον αφορά την μεσαία και αμυντική γραμμή με τον Απόλλωνα να εκμεταλλεύεται τα παιδαριώδη λάθη. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, εκτός του εκπληκτικού και μάχιμου Δεληζήση, δεν είχαν δυνάμεις και πάθος να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

 

Αποστολή: Θανάσης Μπίκας

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με επιθετική διάθεση με τον Μπόγιοβιτς μάλιστα να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία στο 4’ για να «ανοίξει» το σκορ. Με μια όμορφη προσωπική ενέργεια ο Μπόγιοβιτς ελευθερώθηκε, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο τερμαοφύλακας Ταΐρης απέκρουσε θεαματικά. Στη συνέχεια, ο Απόλλων... ξύπνησε κι έτσι ο Φαρινόλα στην επόμενη φάση μπήκε στην περιοχή σούταρε σημαδεύοντας το δοκάρι. Μέχρι που φτάσαμε στο 13’ εκεί όπου όλη την δουλειά την έκανε ο Τζιώρας όπου εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της ΑΕΛ και με όμορφη προσπάθεια πλάσαρε κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΛ ανέβηκε έχοντας επιθετικό προσανατολισμό, όμως ενώ στο δεδομένο χρονικό σημείο πίεζε την άμυνα του Απόλλων, ένα κόρνερ στο 39’ και ακόμη μια αδράνεια των «βυσσινί» αμυντικών ήταν αρκετά ώστε ο Γεωργίου να βρεθεί μόνος στην μικρή περιοχή του Αποστολίδη και να σπρώξει την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα.

Εκεί, που ο Απόλλων πήρε σκορ... ασφαλείας οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου είχαν την απάντηση με τον Πίντο στο 40’ να πλασάρει τον Ταΐρη από το ύψος του πέναλτι μετά από πολύ όμορφη και υψηλής τεχνικής ενέργεια.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά, ελέγχοντας την κατοχή και πιέζοντας τον Απόλλων στο μισό γήπεδο. Όμως και πάλι, στα αμυντικά καθήκοντα δεν υπήρχε καθαρό μυαλό με τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων... μυρίζουν γκολ! Έτσι κι έγινε στο 57’ όπου ο Τζιώρας έφυγε ανενόχλητος πέρασε και τον Αποστολίδη, αλλά η ΑΕΛ στάθηκε τυχερή με την άψογη τοποθέτηση του Δεληζήση που έσωσε το σίγουρο τέρμα πάνω στην γραμμή. Η ΑΕΛ στην επόμενη φάση δεν ισοφάρισε με τον Σίλβα με το σουτ του να περνά ελάχιστα εκατοστά μακριά από το δοκάρι. Οπότε, σε μια ακόμη αντεπίθεση των παικτών του Βοσνιάδη ο Σουάνης σούταρε, ο Αποστολίδης έδιωξε σωτήρια, αλλά ο αποδέκτης Φαρινόλα από πλάγια θέση σημείωσε το 3-1 βάζοντας το... μαχαίρι στο κόκκαλο της ΑΕΛ που είχε φτάσει πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό το τέρμα του Φαρινόλα αποδείχθηκε καθοριστικό αφού η ΑΕΛ έχασε τα ψυχικά της αποθέματα, δίχως να βρίσκει τα κουράγια να απειλήσει τον ορεξάτο μετά Απόλλων. Οι γηπεδούχοι ότι έκαναν τους έβγαινε, με την ψυχολογία υπέρ τους, έχοντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Απόλλων να διαχειρίζεται το ασφαλές σκορ και την ΑΕΛ να μην έχει πλέοντο σθένος να μπει ξανά στον αγώνα.

Έτσι, οι «κυανόλευκοι» πήραν σοβαρό προβάδισμα με το τελικό 3-1 για την τρίτη θέση των πλέι οφ. Πλέον, η ΑΕΛ θα ψάξει το θαύμα στις τελευταίες αγωνιστικές και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για την διεκδίκηση της «προνομιούχου» τρίτης θέσης.

 

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Γεωργίου, Ψιάνος, Τζιώρας, Λαγός (89’ Χατζής), Ανγκούλο (58’ Σουάνης), Βάντερσον (82’ Καραδέμητρος), Φαρινόλα

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Σίλβα (74’ Γιάντσης), Ριμπέιρο (69’ Πινδώνης), Μπόγιοβιτς, Πίντο (56’ Λύρας)

 

Διαιτητές: Μαντάκης (Ημαθίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Σκόρερ: 13’ Τζιώρας, 39’ Γεωργίου, 60’ Φαρινόλα – 40’ Πίντο

Αποβολές: -