Βαθμολογία

Νικητής ο Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA

Ο Ζεπ Μπλάτερ εκλέχτηκε πρόεδρος της FIFA για πέμπτη διαδοχική φορά καθώς συγκέντρωσε 133 ψήφους έναντι 73 του Αλί Μπιν αλ-Χουσείν. Δεν έγινε δεύτερος γύρος ψηφοφορίας καθώς αποσύρθηκε ο αντίπαλός του.

Οι πρόσφατες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όσον αφορά στην ανάθεση του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ δεν άλλαξαν τα δεδομένα όπως κάποιοι ίσως πίστευαν. Ο Ζεπ Μπλάτερ παραμένει στο θρόνο του προέδρου της FIFA καθώς εξελέγη για πέμπτη διαδοχική φορά (η πρώτη το 1998!) συγκεντρώνοντας 133 ψήφους από τα 209 μέλη της ομοσπονδίας που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία, με τον έτερο υποψήφιο Αλί Μπιν αλ Χουσεΐν να παίρνει 73 ψήφους.

Κανονικά μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έπρεπε να διεξαχθεί δεύτερος γύρος από τη στιγμή που ο Μπλάτερ δεν είχε συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνταν (ήθελε 139 ψήφους) όμως ο δεύτερος γύρος δεν έγινε ποτέ, με τον Πρίγκηπα της Ιορδανίας να αποσύρει την υποψηφιότητά του αποδεχόμενος ουσιαστικά την ήττα του.

"Σας ευχαριστώ που με αποδεχτήκατε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα είμαι επικεφαλής σε αυτό το καράβι της FIFA. Θα το ξαναβάλουμε σε πορεία.

Χρειαζόμαστε γυναίκες σε αυτή την ομοσπονδία. Δεν θα πειράξουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι ένας πιστός άνδρας, o Θεός, ο Αλάχ και δεν ξέρω και εγώ ποιος, θα μας βοηθήσουμε να φέρουμε πίσω τη FIFA που θέλουμε.

Στο τέλος αυτής της τετραετούς θητείας μου θα παραδώσω τη FIFA στον διάδοχό μου. Μου αρέσετε. Μου αρέσει η δουλειά μου. Δεν είμαι τέλειος. Ουδείς είναι τέλειος. Μαζί προχωράμε.

Ήμουν λίγο νευρικός σήμερα. Τώρα είμαι πρόεδρος όλων. Πρόεδρος όλων. Πρόεδρος ολόκληρης της FIFA. Πάμε FIFA! Πάμε FIFA!", δήλωσε αμέσως μετά την νίκη του ο Ζεπ Μπλάτερ.