Βαθμολογία

Γκουτιέρες: «Ήταν σαν να βγήκε από ταινία»

Σαν σενάριο ταινίας χαρακτήρισε το προσωπικό του φινάλε στην σεζόν της Νιούκαστλ ο Γιόνας Γκουτιέρες. Ο Αργεντινός, που κατά την διάρκεια της σεζόν νίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε στα γήπεδα, με μια ασίστ και ένα λίγο τυχερό γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του με σκορ 2-0 απέναντι στην Γουέστ Χαμ, με την οποία εξασφάλισε την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μιλώντας για το απόγευμα της Κυριακής, ανέφερε: «Το να τελειώσουμε την σεζόν με αυτόν τον τρόπο ήταν απίστευτο. Για μένα ήταν σαν να βγήκε από ταινία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Νιούκαστλ θα είναι στην Πρέμιερ Λιγκ και την επόμενη σεζόν.

Οι οπαδοί, η πόλη, αξίζουν να έχουν μια ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Δεν αξίζουν μια ομάδα στην Τσάμπιονσιπ. Φυσικά και την σέβομαι ως πρωτάθλημα, γιατί είναι σκληρό, έχω παίξει εκεί και ξέρω, αλλά ένας τόσο μεγάλος σύλλογος πρέπει να βρίσκεται στην Πρέμιερ Λιγκ και τουλάχιστον στις πρώτες δέκα θέσεις.

Ήταν απίστευτο το συναίσθημα. Έμοιαζε με όνειρο. Από τότε που ήρθα στη Νιούκαστλ όλοι ήταν υπέροχοι απέναντί μου. Κατά την διάρκεια της αρρώστιας μου ήταν συγκλονιστικοί. Πάντα με υποστήριζαν και μου έστελναν την αγάπη τους. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι Τζόρντι (σ.σ αυτός που είναι από το Τάινσαϊντ). Με αντιμετωπίζουν σαν Τζόρντι, οπότε πρέπει να πω ευχαριστώ στους οπαδούς γιατί με έκαναν να περάσω υπέροχα αυτά τα επτά χρόνια μου εδώ»