Βαθμολογία

Τα «πήρε» ο Λεμπρόν

Ο Λεμπρόν Τζέιμς αγρίεψε όταν είδε όσα ακούστηκαν για τον συμπαίκτη του, Μάθιου Ντελαβεντόβα, και τις κατηγορίες αντιπάλων για αντιαθλητικό παιχνίδι. 

Η κόντρα του Μάθιου Ντελαβεντόβα με τον Αλ Χόρφορντ, που οδήγησε στην αποβολή του τελευταίου για αγκωνιά στον πρώτο, έβαλε τον Αυστραλό γκαρντ των Καβαλίερς στο στόχαστρο των Χοκς με την κατηγορία του αντιαθλητικού παιχνιδιού. Ο Ντελαβεντόβα βούτηξε με ορμή για μια διεκδικούμενη κατοχή και χτύπησε στα πόδια τον αντίπαλό του, που πέφτοντας τον χτύπησε και αποβλήθηκε στο φινάλε της δεύτερης περιόδου.

«Πρέπει να μάθει… Είναι στο ΝΒΑ λίγο καιρό και πρέπει να καταλάβει πως εμείς οι παίκτες είμαστε μια αδελφότητα, όπου ο ένας προσέχει τον άλλο. Δεν λέω ότι το έκανε από κακή πρόθεση, αλλά πρέπει να μάθει», τόνισε ο Χόρφορντ, που είπε στον διαιτητή πως ο αντίπαλός του «σημάδευε» τα πόδια του. «Δεν έπρεπε να παρασυρθώ, αλλά όφειλα να το χειριστώ καλύτερα», πρόσθεσε ο σέντερ της Ατλάντα.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ύψωσε ασπίδα προστασίας στον συμπαίκτη του. «Αυτός είναι ο άνθρωπός μου. Είναι συμπαίκτης μου και οι άλλοι προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά του. Δεν το αξίζει και δεν μου αρέσει», είπε ο «βασιλιάς» μετά τη νίκη των Καβαλίερς και ξεσπάθωσε: «Στο δεύτερο ματς ο Άντιτς με έσπρωξε με τα δύο χέρια ενώ ήμουν στον αέρα. Γι’ αυτό δεν μιλάμε, ε; Επειδή ακόμη παίζω μάλλον… Άρα, για τι ακριβώς μιλάμε εδώ;».