Βαθμολογία

Αλλάζει το Financial Fair Play!

Την απόφαση να χαλαρώσει τη θηλιά στους μεγάλους συλλόγους αναφορικά με τα ποσά που μπορούν να διαθέσουν στις μεταγραφικές περιόδους φαίνεται ότι έχει πάρει η UEFA, έπειτα από έντονες σκέψεις για αλλαγή στο Financial Fair Play.  

Πέρυσι, η Μάντσεστερ Σίτι τιμωρήθηκε με βαρύτατο πρόστιμο και περιορισμό του ρόστερ όσον αφορά τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διότι είχε αποτύχει να υπακούσει στους νέους κανονισμούς του FFP και είχε ξοδέψει περισσότερα απ' όσα είχαν εισρεύσει στα ταμεία της.

Στην UEFA, δείχνουν να έχουν αντιληφθεί πως με τα μέτρα που πήραν, δεν επιτρέπουν στις μικρομεσαίες ομάδες να κάνουν μια υπέρβαση στην ενίσχυση του ρόστερ τους ώστε να φανούν ανταγωνιστικές και πρέπει να συνεχίσουν να βαδίσουν ξοδεύοντας όσα βγάζουν. Αυτά, προφανώς, είναι πολύ λιγότερα από τα νούμερα των τεράστιων ευρωπαϊκών κλαμπ.

«Επειδή έχει προκύψει χάσμα, σκεφτόμαστε να κάνουμε κάπως πιο χαλαρό το FFP. Η απόφαση θα παρθεί από την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, στα τέλη Ιουνίου» ανέφερε σχετικά ο Μισέλ Πλατινί.