Βαθμολογία

Με μεγάλη συμμετοχή ο 6ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Αγώνας Κισσάβου

Κώστας Αγοραστός: «Οξυγόνο ζωής στη σημερινή κοινωνία οι αθλητικές διοργανώσεις»

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ’ όλη τη χώρα θα διεξαχθεί και φέτος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο 6ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Αγώνας Κισσάβου, την Κυριακή 17 Μαΐου, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων Αγιάς και Τεμπών.
Ο αγώνας θα έχει αφετηρία το Στόμιο και θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί με τους αθλητές να καλύπτουν συνολική απόσταση μήκους 33,5 χιλιομέτρων στη διαδρομή Στόμιο – Καταφύγιο Κισσάβου - Κορυφή Κισσάβου – Συναχόβρυση – Ανατολή - Μεταξοχώρι και Αγιά. Η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών στα 33,5κμ αναμένεται να φθάσει τους 130. Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχουν σταθμοί με κριτές και υποστηρικτικά άτομα πλαισιωμένα από τις εθελοντικές οργανώσεις για να παράσχουν κάθε τυχόν βοήθεια που χρειαστούν οι αθλητές.
Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο ακόμη αγώνες, ένας 13,5 χιλιομέτρων που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 250 αθλητές και ένας παιδικός όπου οι διοργανωτές προσδοκούν πως θα αγωνιστούν περισσότερα από 100 παιδιά έως 12 ετών.
Η απονομή των μεταλλίων στους νικητές έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αγιά στις 3 το μεσημέρι ενώ κατά την αναμονή στην πλατεία Αγιάς θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς αλλά και διάφορους Συλλόγους.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για έναν «ιδιαίτερο και ξεχωριστό αγώνα, μέσα στο δάσος, πάνω στο βουνό. Ένας αγώνας στον οποίο θα συμμετέχουν πολλοί αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και που θα γίνει σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο, τους Συλλόγους των εθελοντών που στηρίζουν τον αγώνα, τους δήμους Αγιάς και Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Εμείς στηρίζουμε κάθε αθλητική δραστηριότητα, ειδικά όταν αυτή αφορά έναν αγώνα που διεξάγεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αναβαθμίζεται διαχρονικά. Θέλω να σταθώ στο ότι είναι ένας ξεχωριστός και δύσκολος αγώνας και γι’ αυτό βλέπετε πως ελκύει αθλητές απ’ όλη τη χώρα οι οποίοι έρχονται να συμμετάσχουν. Είναι ένας δύσκολος και συναρπαστικός αγώνας. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή, ζωή στα χρόνια. Δημιουργούμε σε μία δύσκολη στιγμή και συμβάλουμε στην πράξη στο να υπάρχουν αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες αποτελούν οξυγόνο ζωής στη σημερινή κοινωνία».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ

Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας δήλωσε τα εξής: «για ακόμη μία χρονιά πραγματοποιείται ο ορειβατικός αγώνας Κισσάβου με πρωτοβουλία του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων Τεμπών και Αγιάς. Σ’ αυτό τον αγώνα, εκείνο που πρέπει επισημάνουμε, είναι πως εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα, έχουμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων του νομού. Αυτό νομίζω είναι ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό κέρδος το οποίο δείχνει ότι πράγματι υπάρχει πεδίο προσφοράς αλλά και άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, αρκεί να τους δοθεί η δυνατότητα. Πιστεύω ότι κι αυτός ο αγώνας θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία και γι’ αυτό είμαστε όλοι μας έτοιμοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
 

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους δήμους Αγιάς και Τεμπών για την ουσιαστική βοήθειά τους και φυσικά τις εθελοντικές οργανώσεις, καθώς πραγματικά πλέον στη Λάρισα έχει γίνει θεσμός όταν γίνεται μία τέτοια εκδήλωση, να βοηθά η μία την άλλη. Αυτό είναι κέρδος και θετικό στην όλη διαδικασία.
Έχουμε συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα με πάρα πολύ καλούς αθλητές και αθλήτριες. Αποφασίσαμε πέρυσι να κάνουμε έναν μικρότερο αγώνα στο δήμο Αγιάς για να δείξουμε τις ομορφιές της νοτιοδυτικής πλευράς του Κισσάβου η οποία είναι πραγματικά φανταστικές αλλά και έναν ακόμη μικρότερο αγώνα για παιδιά».
Ο έφορος ορειβασίας του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας κ. Φίλιππος Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων πως «μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε από τα προηγούμενα χρόνια, φιλοδοξούμε να διεξαγάγουμε έναν αγώνα με επιτυχία αλλά και φυσικά με μεγάλη ασφάλεια γιατί ο μεγάλος αγώνας των 33,5 χιλιομέτρων από αθλητικής πλευράς έχει μία δυσκολία σε σχέση και με την απόσταση αλλά και με την υψομετρική ανάβαση. Επειδή αυτός ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές υψηλού επιπέδου, θα διεξαχθεί ένας ακόμη μικρότερος αγώνας, ημιορεινός, στον οποίο θα συμμετάσχουν κάθε ηλικίας αθλητές».