Βαθμολογία

Άξιζε τη νίκη ο Αμπελωνιακός

Δεν το βάζει κάτω και την ερχόμενη Κυριακή θέλει τη πρώτη νίκη κόντρα στον Αλμυρό εκτός έδρας

Ο Αμπελωνιακός αγωνίστηκε την Τετάρτη (13/5) στο γήπεδό του για την 2η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική και αντιμετώπισε τον Ατρόμητο Παλαμά.

Της Βάσως Γκατζούλη

Οι δύο ομάδες στο φινάλε του αγώνα μοιράστηκαν βαθμούς (0-0) με τον Αμπελώνα όμως να έχει δύο δοκάρια, αρκετές ευκαιρίες για γκολ και σωτήριες επεμβάσεις από τον έμπειρο Γκικούδη που κράτησε το μηδέν.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έκανε αισθητή την παρουσία της στην επανάληψη και ιδιαίτερα στο τελευταίο 20λεπτο καθώς διαθέτει αρκετούς έμπειρους παίκτες (Μπουντούρης – Χατζηρίζος). Αξίζει να αναφέρουμε πως εάν στο πρώτο ημίχρονο που ήταν πολύ καλός ο Αμπελώνας κατάφερνε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, τα πράγματα θα ήταν με το μέρος του.

Η ομάδα της Λάρισας είναι η αλήθεια στάθηκε άτυχη και έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς, αλλά παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω και θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη νίκη την ερχόμενη Κυριακή στον Αλμυρό.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν τουλάχιστον 500 φίλαθλοι του Αμπελωνιακού και σίγουρα θα ήταν και περισσότεροι αν δεν αγωνιζόταν την ίδια ώρα και η ΑΕΛ, καθώς και από τους φιλοξενούμενους που ήρθαν στον Αμπελώνα περίπου 200 φίλαθλοι. Το παιχνίδι ήταν καλό και κρίθηκε στη δύναμη με πολλές μονομαχίες στο κέντρο.

Στο 27’ πρώτη καλή στιγμή για τον Παλαμά, με τον Κακαϊτσα, που το σουτ του πήγε πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό μετά ο Παλάσκας δεν ευτύχησε όταν το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή κόντραρε πάνω σε αμυντικό, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και βγήκε κόρνερ. Πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 39’ όταν ο Παλάσκας έδωσε στον Γρηγορίου, αυτός έκανε την όμορφη σέντρα από αριστερά στην καρδιά της άμυνας, ο Τσετεροκλής έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 53’ μοιραίος παίκτης στάθηκε ο Παλάσκας, όταν έκανε ωραίο γέμισα ο Πρικάκης, τον έβγαλε σε πολύ πλεονεκτική θέση και απέναντι από τον τερματοφύλακα Αναστασίου και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 55’ ο Κακαϊτσας, βρέθηκε προωθημένος κοντά στην μικρή περιοχή και το σουτ του βγήκε σε κόρνερ. Στο 57’ ο ίδιος παίκτης πήρε πάλι το σουτ μέσα στην περιοχή, σχεδόν εξ’ επαφής ο Γκικούδης έκανε σωτήρια επέμβαση.

Στο 89’ η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Κόκκινος έκανε το σουτ, απέναντι από τον Γκικούδη και αυτός μπλόκαρε με υπερένταση. Στο 91’ ο Μερεντίνης, έστειλε τη μπάλα άουτ από πολύ κοντά.

Αμπελωνιακός (Τ. Παραφέστας): Γκικούδης, Ρόκα (60΄Περήφανος), Πρικάκης (84΄Χατζούλης), Γκόλτσιος, Μπίκος (77΄Κωτούλας), Παλάσκας, Κούρο, Κακαβίτσης, Γρηγορίου, Τσετεροκλής.

Ατρόμητος Παλαμά (Β. Καραγιάννης): Αναστασίου, Καρτσάνης, Κόκκινος, Πάτρας, Μπουντούρης (78΄Μερεντίτης), Κακαϊτσας (64΄Τσαρτσαράς), Παππάς, Χατζηρίζος, Τσιρογιάννης (90΄Λιάπης), Γκόβαρης, Μετούσι.

Διαιτητική τριπλέτα: Μολιχιτούδης, Χαδήμογλου, Καζατσκίδης (Μακεδονίας).

Τα αποτελέσματα

Αλμυρός – Πύδνα Κίτρους 1-2

Αμπελωνιακός – Παλαμάς      0-0

Η βαθμολογία (2η αγωνιστική)

1. Πύδνα Κίτρους 4-2 6

2. Παλαμάς 2-0 4

3. Αμπελωνιακός 1-2 1

4. Αλμυρός 1-4 0

Η συνέχεια (17/5, 17:00)

Πύδνα Κίτρους – Παλαμάς

Αλμυρός – Αμπελωνιακός

 

*Σε λίγο ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ!