Βαθμολογία

Έχασε από ΑΕΚ, έχασε και έδαφος…

Η ΑΕΛ ηττήθηκε την Τετάρτη (13/5) με σκορ 0-1 στο Αλκαζάρ από την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Β’ Εθνικής και έχασε και άλλο έδαφος και τις ελπίδες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια, μετά και τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί του Ηρακλή με σκορ 1-0. Πάνω από 8.000 φίλαθλοι έδωσαν δυναμική παρουσία στο στάδιο Αλκαζάρ δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτό: Αχιλλέας Ζαχαρούλης

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε με ένα όμορφο γκολ, στην πρώτη ευκαιρία που είχε να σκοράρει. Εκτός από το τέρμα η Ένωση δεν είχε κάποια άλλη ιδιαίτερη φάση. Από την άλλη ΑΕΛ έπαιξε στο πρώτο 45λεπτο αρκετά συντηρητικά.

Στην επανάληψη η εικόνα του ματς άλλαξε, με την ΑΕΛ να χάνει πολλές – κλασσικές ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Ανέστη να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις. Το μόνο που έλειπε από την ΑΕΛ ήταν το γκολ. «Σκιά» του εαυτού της η ΑΕΚ στην επανάληψη δεν δικαιολόγησε σε καμία στιγμή τη θέση της.  

Πως ξεκίνησε η ΑΕΛ

Κάτω από τα γκολπόστ ο Αποστολίδης, δεξιός αμυντικός, Μουλόπουλος, αριστερός Κοντοδήμος, κεντρικοί αμυντικοί Δεληζήσης, Μελισσάς, αμυντικά χαφ  Νεμπεγλέρας με τον Μπανούση, στη μεσοεπιθετική γραμμή τους Σερτζίνιο αριστερά, Ελιομάρ δεξιά, Πίντο πίσω από το μοναδικό προωθημένο Ενγκεσάν.

Το φιλμ του αγώνα

10’ Έμμεσο κερδίζει η ΑΕΛ, αλλά ο Κοντοδήμος στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

22’ Ο Ελιομάρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Δεληζήσης από πολύ κοντά χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

23' Σουτ του Σοϊλέδη, ο Αποστολίδης κάνει λάθος εκτίμηση και παραχωρεί κόρνερ.

29' Σουτ του Μπακάκη, η μπάλα μόλις άουτ.

42' Η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ με ωραίο σουτ του Πλατέλλα! Προηγήθηκε λάθος του Ελιομάρ, με τον εξτρέμ της Ένωσης να «κεραυνοβολεί» τον Αποστολίδη!

49' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Εκτέλεση φάουλ του Ελιομάρ, ο Πινδώνης έπιασε την κεφαλιά και ο Ανέστης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

54' Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Μελισσά να αστοχεί με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σερζίνιο.

65' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Ανέστης έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα στο τετ α τετ με τον Πινδώνη.

66' Κεφαλιά του Κρισάντους, ο Αποστολίδης μπλοκάρει.

75’ Ο Γιάντσης έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ από πλάγια δεξιά, με την απόκρουση του Ανέστη να είναι γι’ ακόμη μία φορά μεγάλη.

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος (48’ λ.τ. Πινδώνης), Μπανούσης (83’ Ρίστοβιτς), Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ, Πίντο, Σέρτζιο (71’ Γιάντσης), Ν’ Γκεσάν.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85’ Γροντής), Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (70’ Γεωργέας), Μπαρμπόσα (58’ λ.τ. Κρισάντους), Αραβίδης.

Διαιτητική τριπλέτα: Κουτσιαύτης, Ευθυμιάδης, Γουργιώτης. 4ος: Φώτης.