Βαθμολογία

«Καθάρισε» ο Ιβάν!

Ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης κατέθεσε διατραπεζικά 10,8 εκατ. ευρώ και απάλλαξε οριστικά την ΠΑΕ από τα χρέη. 

Η 12η Μαΐου του 2015 μπορεί κάλλιστα να λογίζεται στο εξής ως ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ, καθώς αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω του «αμαρτίες» του παρελθόντος.

Ο Ιβάν Σαββίδης κατέθεσε διατραπεζικά ποσό 10,4 εκατ. ευρώ, όσο και το πρωτογενές σύνολο του χρέους της ΠΑΕ, στην Εφορία Θεσσαλονίκης κι έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι πλέον πεντακάθαρος! Μάλιστα ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα περάσει από τη ΦΑΕ το μεσημέρι για να δώσει πανηγυρικό τόνο στην εξόφληση του χρέους.

Μάλιστα η αποπληρωμή, που έγινε εφικτή μετά τη ρύθμιση των 100 δόσεων που προώθησε η κυβέρνηση, δεν έγινε με χρήση επιταγής, αλλά με κατάθεση ολόκληρου του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμού του δημοσίου.

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος πέρα από τα χρέη τακτοποίησε εφάπαξ και ένα χρέος 400.000 ευρώ από τις ρυθμισμένες οφειλές της ΠΑΕ (ύψους λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ). Έτσι η μοναδική οφειλή που θα υπάρχει πλέον θα είναι οι τελευταίες δόσεις της ρύθμισης Ορφανού, που κι αυτές μέσα στους επόμενους μήνες θα εξοφληθούν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά». Σήμερα 12 Μαΐου 2015 γράφτηκε μια από τις σπουδαιότερες μέρες στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο βραχνάς των χρεών αποτελεί οριστικά παρελθόν! Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε σήμερα την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους. Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από σήμερα απελευθερωμένη από τα βάρη του παρελθόντος, ενώ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της!