Βαθμολογία

Κανένας περιοριστικός όρος σε Σπάθα

Δεν επιβλήθηκε κάποιος περιοριστικός όρος στον διαιτητή Ηλία Σπάθα, που σήμερα απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς για την εγκληματική οργάνωση. Δείτε τι δήλωσε ο δικηγόρος του. 

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση να μην επιβληθεί περιοριστικός όρος στον διαιτητή Θανάση Γιάχο, το ίδιο συνέβη και με τον Ηλία Σπάθα.

Ο ρέφερι της Super League πέρασε σήμερα από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη και απολογήθηκε για την εγκληματική οργάνωση, ενώ στη συνέχεια μετέβη στον εισαγγελέα.

Όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του, Χρυσόστομος Βελάκης, δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή στον πελάτη του.

«Με ομόφωνη και από κοινού ληφθείσα απόφαση τους ο κ. Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς και η κ. Εισαγγελέας αποφάσισαν να μην επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος εις βάρος του κ. Ηλία Σπάθα, έπειτα από την απολογία του ενώπιον τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την κατάρρευση, του εις βάρος του κατηγορητηρίου και την αναλυτική αντίκρουση των εν δυνάμει συντριπτικών στοιχείων από την πλευρά του ίδιου και της υπεράσπισης του. Η απόφαση αυτή αποτελεί την πρώτη απάντηση από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης σε όσους με ψευδείς ισχυρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ηλία Σπάθα.

Η επόμενη απάντηση θα δοθεί και πάλι στα πρόσωπα αυτά από τα αρμόδια Δικαστήρια, οπού και θα κληθούν να πληρώσουν για τις συνέπειες των πράξεων τους. Ο κ. Ηλίας Σπάθας εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και την απόλυτη ικανοποίηση του για την εκδοθείσα απόφαση», ανέφερε ο κύριος Βελάκης.