Βαθμολογία

Τζέραρντ: «Δεν μου άρεσε που χειροκρότησα την Τσέλσι»

Ο Στίβεν Τζέραρντ παραδέχθηκε πως δεν του άρεσε το γεγονός πως χειροκρότησε την Τσέλσι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ως τον καλύτερο προπονητή του κόσμου χαρακτήρισε τον Ζοσέ Μουρίνιο και τόνισε πως αν δεν ήταν τόσο μεγάλος οπαδός της Λίβερπουλ θα είχε αποδεχθεί κάποια από τις τρεις προτάσεις που του είχαν γίνει από τον Πορτογάλο. «Με σεβάστηκα για λίγο, με έσφαζαν καθ’ όλη την διάρκεια του ματς» ανέφερε για τους οπαδούς της Τσέλσι στην εξέδρα. Αναλυτικά όσα είπε μετά το ματς:

«Νομίζω πως πλέον η ομάδα πρέπει να ετοιμαστεί για την επόμενη σεζόν. Θέλαμε να δείξουμε ποιοι είμαστε με την σημερινή μας εμφάνιση. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε αλλά αποδείξαμε πως μερικές προσθήκες θα είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν.

Δεν μου άρεσε που χειροκρότησα την Τσέλσι επειδή κέρδισε το πρωτάθλημα. Το άξιζε, αλλά δεν μου άρεσε που το έκανα. Θεωρώ πως είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεκουραστούν και οι ιδιοκτήτες να προσπαθήσουν και να βοηθήσουν τον Ρότζερς. Υπάρχουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές εδώ. Το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο δύσκολο κάθε χρονιά. Χάσαμε τον Σουάρες. Δεν είχαμε τον Στάριτζ. Ήταν δύσκολο.

Οι οπαδοί της Τσέλσι με σεβάστηκαν για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά με έσφαξαν καθ’ όλη την διάρκεια του ματς.Αυτό που μετράει για μένα είναι η στήριξη των οπαδών της Λίβερπουλ. Ήταν πάντα στο πλευρό μου.

Τον Μουρίνιο τον σέβομαι. Κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Θα μπορούσα να είχα πάει τρεις φορές σε ομάδα του αν δεν ήμουν τόσο μεγάλος οπαδός της Λίβερπουλ. Είναι ο λόγος που άλλαξε γνώμη δύο φορές, αλλά ήξερα πως δεν μπορώ να το κάνω γιατί αγαπώ την Λίβερπουλ. Είναι πάντα πιο σημαντικό όταν κερδίζεις για τους δικούς σου ανθρώπους. Πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι μερικά τρόπαια στην Λίβερπουλ θα σήμαιναν περισσότερα από δέκα στην Μίλαν ή την Ρεάλ Μαδρίτης».