Βαθμολογία

Κόλκα: «Σούπερ κίνηση ο Λοντ»

Μόνο καλά λόγια έχει να πει ο Γιόνας Κόλκα για τον Ρόμπιν Λοντ, τον οποίο έκλεισε ο Παναθηναϊκός. «Εάν θα διάλεγα αυτή τη στιγμή έναν παίκτη από το πρωτάθλημα της πατρίδας μου, θα ήταν αυτός», τόνισε. 

Το αγωνιστικό προφίλ του Ρόμπιν Λοντ, τον οποίο έκλεισε χθες ο Παναθηναϊκός, ανέλυσε ο Γιόνας Κόλκα στην εφημερίδα «Goal».

Σύμφωνα με τον πρώην άσο του «τριφυλλιού», ο Φινλανδός μέσος της Ελσίνκι αποτελεί σούπερ μεταγραφική κίνηση για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Μάλιστα, ο Κόλκα τόνισε πως 22χρονος άσος είναι «ένας πλήρης και έτοιμος παίκτης και πιστεύω θα ταιριάξει απόλυτα με τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού».

«Στα δικά μου μάτια θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια εξαιρετική επένδυση και μια σούπερ μεταγραφική κίνηση. Ο Λοντ είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο φιλανδικό ποδόσφαιρο. Ειλικρινά, εάν θα διάλεγα αυτή τη στιγμή έναν παίκτη από το πρωτάθλημα της πατρίδας μου, θα ήταν αυτός. Είναι πολύ καλός δημιουργικά, παίκτης με καθαρή σκέψη και πολύ καλό σουτ. Δεν διστάζει να παίρνει πρωτοβουλίες, ενώ παράλληλα, λόγω ταχύτητας και προσόντων δεν παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Τρέχει, πιέζει, συμμετέχει πολύ και ανασταλτικά.

Δεν είναι απλά ένα ταλέντο. Για μένα ο Λοντ είναι αυτή τη στιγμή ένας πλήρης και έτοιμος παίκτης και πιστεύω θα ταιριάξει απόλυτα με τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Γενικά ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που ξέρει πως να “απορροφάει” και να βάζει σωστά στο παιχνίδι του παίκτες που προέρχονται από τη Σκανδιναβία. Εκτιμώ λοιπόν ότι θα ταιριάξει πολύ στην ομάδα, γιατί εκτός των άλλων έχει πολύ καλή νοοτροπία ως ποδοσφαιριστής», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής των ακαδημιών της Αϊντχόφεν.

Ερωτηθείς για το αν θα έδινε κάποια συμβουλή στον Λοντ, απάντησε: «Θα του έλεγα μόνο ένα πράγμα: Μικρέ, δούλεψε σκληρά. Έχεις μπροστά σου μια σπουδαία ευκαιρία να εξελιχθείς και να ανέβεις επίπεδο, σε ένα πολύ καλό κλαμπ, που σου προσφέρει ένα πολύ σωστό περιβάλλον για να δουλέψεις. Εύχομαι να πετύχεις και να κατακτήσεις πολλούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό...».

Όπως γράφει η SportDay, η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Ελσίνκι ήρθε μετά από αρκετές μέρες διαπραγματεύσεων κι αφού οι Φινλανδοί ικανοποιήθηκαν οικονομικά. Οι «πράσινοι» φέρονται να προχώρησαν σε οικονομική υπέρβαση, αφού εκτιμούν ότι ο Λοντ μπορεί να βοηθήσει, ενώ συμφωνήθηκε ένα ποσοστό μεταπώλησης ύψους 20%. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η απόκτηση του Φινλανδού μέσου δεν «σβήνει» την υπόθεση του Μεχντί Αμπεντ για τον οποίο αναμένονται εξελίξεις το αργότερο τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, ενώ θα υπάρξουν συζητήσεις και με τη Νιούκαστλ.