Βαθμολογία

Α’ ΕΠΣΛ: Τα πρόσωπα της χρονιάς (αφιέρωμα)

Τελείωσε και για φέτος το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, που αποτελεί την βιτρίνα του Νομού μας, μιας και είναι η υψηλότερη κατηγορία του. Πρωταθλητής για αυτήν την χρονιά, αναδείχτηκε η ομάδα του Αμπελωνιακού, που πλέον προετοιμάζεται για τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Από εκεί και πέρα, η φετινή χρονιά, είχε τις εκπλήξεις της, αλλά και τις απογοητεύσεις της, αναφορικά με τις ομάδες. Δηλαδή, κάποιες ομάδες που δεν περίμενε κανείς να πρωταγωνιστήσουν το έκαναν, ενώ κάποιες άλλες που ήταν τα φαβορί, δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Εμείς, ως athleticlarissa, ξεχωρίσαμε κάποια πρόσωπα που, κατά την κρίση μας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο την χρονιά που μας πέρασε και σας τα παρουσιάζουμε.

Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή Αμπελωνιακό, σίγουρα, σημαντικό ρόλο στην φετινή επιτυχημένη χρονιά, έπαιξε ο τεχνικός της ομάδας, κύριος Τάκης Παραφέστας. Ο έμπειρος τεχνικός, κατάφερε να πετύχει τον στόχο που έθεσε η διοίκηση της ομάδας στην αρχή της χρονιάς και να οδηγήσει την ομάδα του Αμπελωνιακού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βέβαια, δεν ήταν μόνος του σε όλο αυτό, καθώς το ρόστερ της ομάδας αποτελούνταν από ικανούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Ένας από αυτούς, ήταν και ο Θανάσης Παλάσκας, που αναδείχτηκε παράλληλα και πρώτος σκόρερ όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και της κατηγορίας, έχοντας καταφέρει να σημειώσει τα 26 από τα 86 συνολικά τέρματα του Αμπελωνιακού στο πρωτάθλημα.

Μια ομάδα, που σίγουρα έκανε αισθητή την παρουσία της φέτος, ήταν και η Αστραπή Νέας Πολιτείας, που αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, συγκεντρώνοντας 62 βαθμούς. Η επιτυχία αυτήν, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Τσακμακίδη, που κάθεται εδώ και χρόνια στον πάγκο της λαρισινής ομάδας.

Από την άλλη, πρέπει σίγουρα να γίνει λόγος και για τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Μια ομάδα που ξεκίνησε με βλέψεις να πρωταγωνιστήσει, ωστόσο τα όνειρα και οι στόχοι της χάθηκαν από πολύ νωρίς και τελικά περιορίστηκε στην 4η θέση, αν και μπόρεσε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου και ηττήθηκε από τον Αμπελωνιακό. Βέβαια, η ομάδα των Φαρσάλων κάποια στιγμή, είχε μια αγωνιστική ανάκαμψη η οποία πιστώνεται στον τεχνικό της, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που αντικατέστησε τον Παναγιώτη Κορδαλή στην μέση της σεζόν, όταν όμως ο στόχος του πρωταθλητισμού, είχε χαθεί για το ιστορικό σωματείο των Φαρσάλων.

Η Δάφνη Γλαύκης επίσης, ήταν μια από τις ομάδες που είχαν επιτυχημένη χρονιά. Κατάφερε να σώσει την κατηγορία, που ήταν και ο στόχος της και να τερματίσει άνετα στην 10η θέση με 46 βαθμούς. Ο τεχνικός, Δημήτρης Δανιλούλης, έπαιξε τον ρόλο του σε αυτό, χτίζοντας ένα δυνατό σύνολο από την αρχή της χρονιάς, το οποίο κατάφερε να ανταπεξέλθει στους στόχους που είχε θέσει η διοίκηση.

Επιπλέον, ο Δαμασιακός, αν και βρισκόταν σε δύσκολη θέση, λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος, με την έλευση του Σάκη Γκαδρή στην τεχνική ηγεσία, κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση και να μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς για την παραμονή στην κατηγορία.

Τέλος, σίγουρα απογοήτευσαν με την φετινή τους πορεία οι ομάδες της Τερψιθέας και της Νίκαιας, οι οποίες υποβιβάστηκαν, όπως επίσης και της Μελιβοίας, αλλά και του Αβέρωφ, που περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τα μπαράζ του Αμπελώνα αλλά και την παραμονή της Αγιάς στην Γ' Εθνική. Σίγουρα, από του χρόνου θα υπάρξει σχεδιασμός για να διορθωθούν τα λάθη της φετινής χρονιάς, αλλά και για την επάνοδο αυτών των ιστορικών ομάδων στα σαλόνια του Νομού μας.

Γιώργος Μητσιούλης