Βαθμολογία

Tα χειρότερα διατροφικά λάθη

Η κακή διατροφή και το τσιμπολόγημα, είναι από τα πράγματα που κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε, αλλά θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Από το φαγητό στο γραφείο, μέχρι την πλήρη παράλειψη γευμάτων, οι χειρότερες διατροφικές μας συνήθειες αποκαλύπτονται σε ένα έξυπνο infographic που παρουσίασε το evoke.ie

Δεν σχεδιάζετε τα γεύματα εκ των προτέρων, τρώτε ανθυγιεινά, πίνετε κρασί πριν τον ύπνο, δεν πίνετε αρκετό νερό, τρώτε πολύ μετά το γυμναστήριο, ή χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι; Ηρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής και διατροφής σας.

Σύμφωνα με το infographic, τα χειρότερα διατροφικά λάθη είναι:

1. Δεν προγραμματίζετε τα γεύματα σας

Σε αυτή την περίπτωση, όταν πεινάσετε, συνήθως «τσιμπάτε κάτι» σχεδόν κατά κανόνα ανθυγιεινό. Η καλύτερη λύση είναι να προγραμματίζετε από την Κυριακή τα γεύματα όλης της εβδομάδας

2. Τρώτε υγιεινά μέσα στην εβδομάδα και τα σαββατοκύριακα «ξεφεύγετε»

Επιτρέπεται μία ατασθαλία στο τόσο, αλλά ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο μπορεί να καταστρέψει τη προσπάθεια όλης της εβδομάδας.

3. Πίνετε ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο

Εχει 160 θερμίδες. Προτιμήστε να το αντικαταστήσετε με ένα φλυτζάνι τσάι.

4. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Ο οργανισμός πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένος, αλλιώς θα νιώθετε εξασθενημένοι και η όποια άσκηση θα σας φαίνεται βουνό. Καλό είναι να έχετε παντού μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και ένα γεμάτο ποτήρι δίπλα σας όταν πέφτετε για ύπνο.

5. Πηδάτε γεύματα

Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να μετατρέψετε τις «λιγούρες» σας σε πείνα και να καταστρέψετε τη δίαιτα σας λίγες ώρες αργότερα.

6. Τρώτε στο γραφείο

Ερευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε στο γραφείο έχουν περισσότερα ποσοστά παχυσαρκίας και υψηλής χοληστερίνης. Εκμεταλλευτείτε τα break σας για να περπατήσετε και να κάψετε λίγες θερμίδες.

7. Τρώτε πολύ μετά το γυμναστήριο

Είναι σα να παίρνετε ξανά τις θερμίδες που μόλις κάψατε. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και χαμηλές σε λιπαρά, που σας χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν.

8. Βάζετε αλάτι παντού

Εκτός του ότι ανεβάζει την πίεση, ένα κουταλάκι του τσαγιού αλάτι περιέχει 2.700 mg Νάτριο, το μεγαλύτερο όριο που πρέπει να πάρει ο οργανισμός μέσα στη μέρα. Για να νοστιμίσετε το φαγητό, προτιμήστε πιο υγιεινές εναλλακτικές, όπως λεμόνι ή βότανα.

Πηγή: iefimerida.gr