Βαθμολογία

Αποθέωση του Σεσκ για τον Μουρίνιο

Ο Σεσκ Φάμπρεγας αποθέωσε τον Ζοσέ Μουρίνιο, λέγοντας πως -μετά την συμβίωσή τους στην Τσέλσι- ο Πορτογάλος είναι πιο ιδιαίτερος από τους υπόλοιπους προπονητές που είχε έως τώρα, αλλά και πως κατάλαβε γιατί έχει πετύχει τόσα στην προπονητική του καριέρα.

«Ξέρει πως να διαχειριστεί μία ομάδα και πως να βγάλει το καλύτερο από μέσα σου. Αυτό θες από έναν προπονητή. Το 100%. Μπορεί να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές κάθε τρεις ημέρες και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο όταν παίζεις 60 παιχνίδια την σεζόν» σχολίασε αρχικά ο Ισπανός μέσος και στην συνέχεια προσέθεσε:

«Όλοι νομίζουν ότι έχουμε μεγάλο σύνολο, αλλά δεν ισχύει. Χρησιμοποιήσαμε 22 παίκτες, κάποιους από την Κ21, οπότε δεν είναι εύκολο αλλά έχει κάνει φανταστική δουλειά. Απλώς του αρέσει να κερδίζει. Δεν λέω ότι οι υπόλοιποι προπονητές που είχα δεν ήθελαν το ίδιο, αλλά σ’ αυτόν υπάρχει κάτι παραπάνω. Δείχνει τη νοοτροπία του σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα. Πλέον καταλαβαίνω γιατί έχει κερδίσει ό,τι έχει κερδίσει στην καριέρα του.

Με κάνει να αισθάνομαι σημαντικός στην ομάδα. Μου επιτρέπει να παίζω όπως αισθάνομαι, Νιώθω ότι με εμπιστεύεται. Κάποια πράγματα που δεν ένιωθα πριν, πλέον τα νιώθω. Νιώθω σημαντικός, παίζω σε κάθε παιχνίδι, κάποιες φορές μου δίνει την δυνατότητα να δίνω και ομιλίες.

Σε κάθε παιχνίδι ένας παίκτης παίρνει τον λόγο. Μου επιτρέπει να αισθάνομαι ηγέτης, σημαντικός για την ομάδα. Είναι πάντα καλό για έναν παίκτη να αισθάνεται την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Η ομιλία μου πριν το ματς με την Πάλας ήταν ιδιαίτερη. Δεν μπορώ να σας πω τι είπα, αλλά δούλεψε και είμαι χαρούμενος».