Βαθμολογία

«Όταν είχα πάει στην ΑΕΛ, ο κόσμος ήταν δίπλα στην ομάδα»

Δύσκολο είναι για τον Απόλλωνα Σμύρνης να καταφέρει να μπει σφήνα σε ΑΕΚ και Ηρακλή για την άνοδο στη Super League, όπως τόνισε ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο τεχνικός του Απόλλωνα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για την προσπάθεια της ομάδας του να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, ενώ αναφέρθηκε και στην ΑΕΛ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βοσνιάδη για:

Το αν υπάρχουν ελπίδες ανόδου για τον Απόλλωνα: «Το θέμα με τις δυο ομάδες που θα ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ έχει ξεκαθαρίσει. Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής είναι σταθερές ομάδες και δεν χάνουν βαθμούς εύκολα. Οπότε δεν είναι εύκολο να τις καλύψουμε. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Εμείς δίνουμε τη μάχη μας για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και αυτό θα επιδιώξουμε και θέλουμε να συνδυαστεί με καλή εικόνα. Μακάρι να γίνει και κάτι που θα μας ευνοήσει σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Το παιχνίδι στη Λάρισα και την εικόνα της ομάδας: «Στη Λάρισα παίξαμε καλά, βρήκαμε χώρος και κάναμε καλές συνεργασίες παρά το γεγονός πως ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση. Είχαμε «κολλήσει» ένα διάστημα φέτος και προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις. Σιγά-σιγά επανερχόμαστε στην καλή μας κατάσταση. Με τα αποτελέσματα και η ψυχολογία των παικτών αλλάζει».

Το που έδωσε «βάρος» στον Απόλλωνα: «Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην επίθεση και στην άμυνα. Ασχοληθήκαμε με το να βελτιώσουμε την άμυνα μας, γιατί έχουμε παίκτες μου μπορούμε να βρούμε στον χώρο και να παίξουμε με τις αντεπιθέσεις. Δείχνουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτό, μας έρχονται και κάποια αποτελέσματα, έχουμε βάθος σαν ομάδα».

Τον Άρσιτς: «Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που θέλουν χρόνο προσαρμογής. Το ίδιο ισχύει και με τον Άρσιτς. Μέχρι να προσαρμοστεί στις ανάγκες του πρωταθλήματος είχε σκαμπανεβάσματα. Είναι καλός τακτικά, μπορεί να εκμεταλλευτεί καλά ορισμένα πράγματα όπως φάνηκε και στο γκολ που πετύχαμε στη Λάρισα που ξεκίνησε από τα πόδια του. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει».

Την παρουσία του στην ΑΕΛ: «Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο μπορεί να μην πήγε καλά όταν ήμουν εκεί όμως με τους περισσότερους είμαστε φίλοι και με τον κόσμο έχω καλή σχέση. Πετύχαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να κάνεις φίλους στο ποδόσφαιρο, άμα έχεις κάποιες εξαιρέσεις δεν πειράζει».

Τη μάχη της τρίτης θέσης: «Θεωρώ πως όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν αποτέλεσμα παντού. Είναι καλές ομάδες και πιστεύω πως θα πάει μέχρι το τέλος η μάχη για την τρίτη θέση καθώς, πέρα από τους δύο, όλοι οι άλλοι θα παλέψουμε. Είμαστε καλή ομάδα, δεν έχουμε προβλήματα και ο Απόλλωνας είναι ένα υγιεινό σωματείο».

Τους Ταΐρη και Πίτκα: «Είναι δύο πολύ καλοί τερματοφύλακες και η επιλογή τους γίνεται ανάλογα του αγώνα. Ο Ταϊρης είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, τον είχα παίκτης στη Νίκη και παρά το γεγονός πως δεν έπαιζε ήταν πολύ καλός. Ο Πίτκας είχε παίξει πολλά παιχνίδια. Να ‘ναι καλά και οι δύο να μας βοηθούν».

Τις φιλοδοξίες που υπάρχουν στον Απόλλωνα: «Ο Απόλλωνας πρέπει να διεκδικεί μία θέση στην Σούπερ Λιγκ, ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Πάντα θα υπάρχουν δέκα με είκοσι άτομα παραπάνω που θα είναι… γκρινιάρηδες. Βέβαια είναι λογικό όταν δεν παίζεις καλά να «στραβώνει» η κερκίδα. Στην Ελλάδα μετράνε τα αποτελέσματα και κάποια στιγμή πρέπει να μην επηρεαζόμαστε από την κριτική κάθε Κυριακή. Ξέρω πως είναι η κατάσταση μας σαν χώρα και ο κόσμος που πιέζεται δεν μπορεί να κρατήσει τα νεύρα του και φαίνεται το τελευταίο διάστημα. Μακάρι να έρθουν καλύτερες μέρες».

Το πώς είναι να δουλεύεις σε ομάδα με «βαριά» φανέλα: «Η ΑΕΛ όταν είχα πάει είδα πως ο κόσμος πάει δίπλα στην ομάδα. Υπάρχουν άλλα πράγματα εσωτερικά. Ακόμα και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου είχε υπομονή ο κόσμος. Εμάς το θέμα στον Απόλλωνα το θέμα ήταν πως ο στόχος είχε επιτευχθεί. Η ομάδα έκανε την καλή της πορεία και στο κύπελλο όμως είναι από ρις ομάδες που έχουν βαριά φανέλα έχουν κόσμο με απαιτήσεις».