Βαθμολογία

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής θέλει την Άρσεναλ

Ο Αλίκο Ντανγκότε, Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος, εξέφρασε την πρόθεση να αποκτήσει τις μετοχές της Άρσεναλ. Πέντε χρόνια μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να αγοράσει την Άρσεναλ, ο Αλίκο Ντανγκότε επιστρέφει στο προσκήνιο. Ο Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αφρική με περιουσία που φτάνει τα 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ελπίζω ακόμη ότι κάποια μέρα και στην κατάλληλη στιγμή θα αγοράσω την ομάδα. Μπορεί να το κάνω, αλλά όχι σε κάποια τρελή τιμή, αλλά σε κάποια που οι τωρινοί μέτοχοι δεν θα μπορούν να πουν όχι. Ξέρω τη στρατηγική μου. Έχουμε στα σκαριά επενδύσεις 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα χρόνια και τώρα θέλω να φτάσω τις επιχειρήσεις μου σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Όταν θα τελειώσω με αυτό, ίσως να ξανακάνω πρόταση για την Άρσεναλ», τόνισε ο 58χρονος άνδρας που είχε δηλώσει παλαιότερα πως θεωρεί ότι είναι αναγκαία μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ.

Αυτή τη στιγμή μεγαλομέτοχος των «κανονιέρηδων» είναι ο Αμερικανός Σταν Κροένκε με 67%, ενώ το υπόλοιπο 30% ανήκει στον Ουζμπέκο Άλισερ Ουσμάνοφ και τον Ιρανό Φαρχάντ Μοσίρι.