Βαθμολογία

«Αδύνατο να φτάσει κάποιος τον Φέργκιουσον»

Ειλικρινής και με απόλυτο σεβασμό στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρά την κόντρα που είχαν στα χρόνια που συνυπήρξαν στην προπονητική και τέθηκαν αντιμέτωποι, ο Ζοσέ Μουρίνιο υποστήριξε ότι κανείς δεν μπορεί να φτάσει στα επιτεύγματα του Βρετανού πολυνίκη πρώην κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  

Ο «special one» πήρε το 3ο του πρωτάθλημα με την Τσέλσι και 8ο συνολικά στις ομάδες όπου έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, όμως τόνισε ότι δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκοτσέζος θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» έφτασε στις 13 κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που όπως τόνισε ο Μουρίνιο, κανείς δεν θα επαναλάβει.

«Έχω ακόμα μακρύ δρόμο, όμως αυτό που κατάφερε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι μάλλον απίθανο να το επαναλάβει κάποιος προπονητής. Δεν μπορώ να κατακτήσω 13 πρωταθλήματα της Πρέμιερ Λιγκ. Μπορώ να το κάνω σε γενικότερο πλαίσιο πρωταθλημάτων γιατί συνολικά αυτή τη στιγμή έχω οχτώ. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μπορώ να φτάσω στα πρωταθλήματα που πήρε ο Σερ Άλεξ στην Πρέμιερ» δήλωσε ο Πορτογάλος, δείχνοντας κι ένα κομμάτι του ταπεινού χαρακτήρα του.