Βαθμολογία

Ήττα με πολλά…«Μπαμ - Μπαμ»!

Η ΑΕΛ γνώρισε οδυνηρή ήττα στο άδειο λόγω τιμωρίας Αλκαζάρ από τον Απόλλων Σμύρνης με 0-1 (το γκολ ο Μπαμ Μπαμ στο 49’. Με δέκα παίκτες από το 56’ οι φιλοξενούμενοι (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φαρινόλα). Χαμένο πέναλτι η ΑΕΛ με τον Μπόγιοβιτς στο 17’.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η ΑΕΛ δεν παρουσιάστηκε καλή και γενικά η απόδοσή της ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Το μυαλό των «βυσσινί» δεν ήταν καθαρό και δεν έδειξαν σε καμία στιγμή το πάθος που είχαν σε προηγούμενα ματς και ιδιαίτερα στην Παναχαϊκή. Αγνώριστη η ΑΕΛ δεν έπαιξε ορθολογικά, διαβασμένος ο Απόλλων του Αλέκου Βοσνιάδη. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μειώνει τις ελπίδες της ΑΕΛ για τη συνέχεια. Εκτοξεύτηκε η διαφορά από τους δύο πρώτους (ΑΕΚ – Ηρακλή).

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις και περισσότερο ήταν ένα παιχνίδι κέντρου. Σίγουρα η ΑΕΛ είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το πέναλτι που κέρδισε αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Μπόγιοβιτς. Ο Απόλλων έδειξε πως διαθέτει μια έμπειρη ομάδα και πρώτος στόχος του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν να κρατήσει το μηδέν. Στην επανάληψη άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού από νωρίς ο Απόλλων έμεινε με δέκα παίκτες και η ΑΕΛ τα έπαιξε όλα για όλα.  

Το φιλμ του αγώνα

3’ Κεφαλιά του Ανγκούλο μέσα από την περιοχή, ελάχιστα πάνω από το δοκάρι πέρασε η μπάλα.

9’ Ο Πατσιογεώργος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά πρόλαβε να γυρίσει και να τη μαζέψει σταθερά, πριν γίνει η ζημιά.

16’ Πέναλτι για την ΑΕΛ, το οποίο κερδίζει ο Ν' Γκεσάν σε ανατροπή από τον Βασιλαντωνόπουλο.

17’ Ο Ταΐρης νίκησε τον Μπόγιοβιτς και κράτησε το 0-0.

26’ Χτύπημα φάουλ του Μπαμ Μπαμ λίγο έξω από την περιοχή, ο Πατσιογεώργος μπλόκαρε σταθερά.

33’ Σέντρα του Ν' Γκεσάν από τα δεξιά, ο Ταΐρης έχασε προσωρινά τη μπάλα, ο Σερζίνιο επιχείρησε να του την κλέψει, αλλά έκανε φάουλ στον γκολκίπερ του Απόλλωνα.

49’ Ο Μπαμ Μπαμ ανοίγει το σκορ για τον Απόλλωνα (0-1). Από μπαλιά του Λαγού ο Βραζιλιάνος βγαίνει τετ α τετ και πλασάρει τον Πατσιογεώργο.

56’ Ο Φαρινόλα δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Απόλλων θα παίξει για πάνω από μισή ώρα με δέκα παίκτες.

63’ Σέντρα – σουτ του Νεμπεγλέρα, έδιωξε δύσκολα ο Ταϊρης.

70’ Σέντρα συρτή του Πίντο από δεξιά, ο Σερτζίνιο από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ, αλλά δεν βρήκε δίχτυα.

78’ Ο Κοτσώνης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, χωρίς να τον μαρκάρει κανείς και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

85’ Ο Ανγκούλο βγήκε τετ α τετ με τον Πατσογιεώργο, με τον τελευταίο να διώχνει εντυπωσιακά.

90’ Από κόρνερ του Ελιομάρ ο Ανγκούλο πήρε την κεφαλιά, δεν πρόλαβε ο Κοντοδήμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Πατσιογεώργος, Καρανίκας (58’ Πίντο), Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος, Πινδώνης, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης (83’ Μπανούσης), Σερζίνιο, Ν' Γκεσάν, Μπόγιοβιτς (72’ Γιάντσης).

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Μπαμ Μπαμ (76’ Σουάνης), Λαγός (72’ Τζιώρας), Φαρινόλα, Ανγκούλο, Άρσιτς (63’ Ηρακλής).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσων). Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καμπούρης (Εύβοιας).