Βαθμολογία

«Αισθάνομαι πως έχω θέση στην ιστορία της Τσέλσι»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως μετά τη νέα κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ με την Τσέλσι αισθάνεται πλέον πως έχει αποκτήσει επάξια μια περίοπτη θέση στην ιστορία του συλλόγου. «Είχε ζέστη και δεν είχα πολλή ενέργεια να πανηγυρίσω το τρόπαιο» απάντησε αστειευόμενος μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Στην χώρα μου λένε: ποτέ μην πας πίσω σε ένα μέρος που ήσουν ευτυχισμένος. Το να έρθω εδώ ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για μένα. Οι προσδοκίες ήταν προφανώς πολύ μεγάλες και εάν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα θα έχανα τον σεβασμό που έχει ο κόσμος για μένα και την ιστορία μου στην Τσέλσι. Ήταν σημαντικό για μένα να έρθω και να το κάνω ξανά.

Αισθάνομαι πως έχω θέση στην ιστορία της Τσέλσι κατακτώντας δύο τίτλους με διαφορετικές γενιές παικτών μέσα σε δέκα χρόνια. Κάθε παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς.

Θα πανηγυρίσω για λίγο, αλλά μετά έχουμε ακόμη τρία παιχνίδια. Θα σεβαστούμε τους αντιπάλους μας και την Πρέμιερ Λιγκ. Όταν όλα αυτά τελειώσουν, θα πάμε για δείπνο, θα κάνουμε την παρέλαση και μετά θα πάμε διακοπές.

Μπορεί να ήμουν πολύ ήρεμος μετά το ματς. Δεν ξέρω γιατί. Είχε πολλή ζέστη ίσως. Δεν είχα πολλή ενέργεια για να πανηγυρίσω» ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος κόουτς και προσέθεσε:

«Θα προσπαθήσω να κατακτήσω κι άλλο πρωτάθλημα. Πάντα το κάνω. Όταν θα έρθει η ημέρα που δεν θα αισθάνομαι το πάθος να προσπαθώ για τρόπαια, τότε θα πω αρκετά. Αλλά δεν αισθάνομαι ακόμη να έρχεται εκείνη η ημέρα.

Όταν δουλεύεις σκληρά και κατακτάς το πρωτάθλημα αισθάνεσαι αυτό που σου αξίζει. Ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Για μένα ίσως είναι λίγο πιο ιδιαίτερο γιατί δεν είμαι και ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο να διαλέγω χώρες και συλλόγους. Θα μπορούσα να διαλέξω έναν άλλο σύλλογο, σε κάποια άλλη χώρα που το να βγεις πρωταθλητής είναι πολύ πιο εύκολο, αλλά διάλεξα το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Ρισκάρω. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κέρδισα την Πρέμιερ Λιγκ στο δεύτερο πέρασμά μου από εδώ μετά από δέκα, οκτώ ή εννιά χρόνια».