Βαθμολογία

«Στην Σίτι πρέπει να αφαιρεθούν βαθμοί λόγω FFP»

Για ακόμα μία φορά, ο Ζοσέ Μουρίνιο εξαπέλυσε καταμέτωπη επίθεση στη Μάντσεστερ Σίτι, θεωρώντας πως εκτός από τα 50 εκ. λίρες που πλήρωσε για την μη τήρηση του Financial Fair Play, θα πρέπει παράλληλα να της επιβληθεί και αφαίρεση βαθμών! Στο Financial Fair Play και την τήρησή του θέλησε να αναφερθεί σε συνέντευξη που έδωσε στη «Daily Mail», ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο προπονητής της Τσέλσι αναφέρθηκε και πάλι στη Μάντσεστερ Σίτι, σημειώνοντας πως τα 50 εκ. λίρες που πλήρωσε την περυσινή σεζόν ως πρόστιμο στην UEFA δεν αρκούν, μιας και θα έπρεπε να υπάρχει και η ποινή της αφαίρεσης βαθμών.

Παράλληλα ο «Special One», μίλησε και για τους «μπλε», υπογραμμίζοντας πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν θα επέτρεπε ποτέ ο σύλλογός του να παραβεί τους κανόνες του FFP.

«Όταν η Μάντσεστερ Σίτι πληρώνει 50 εκ. για πρόστιμο επειδή υπερέβη το FFP, νομίζω πως είναι άδικο. Το FFP θα πρέπει να τηρείται και αυτό είναι. Οι σύλλογοι θα πρέπει να τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μας θέλει να τηρεί το FFP. Δεν θέλει να μπει σε αυτές τις διαδικασίες, πληρώνοντας πρόστιμο», σημείωσε σε πρώτο βαθμό.

«Το FFP ευνοεί ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν που έχουν μεγάλο πυρήνα οπαδών και έχουν τεράστια έσοδα από χορηγίες και εμπορευματοποίηση. Στην Τσέλσι για παράδειγμα, αρνούμαστε να πληρώσουμε οποιοδήποτε πρόστιμο. Ζούμε με αυτά που παράγουμε», επεσήμανε