Βαθμολογία

Μιχαήλ: «Ήμασταν μια παρέα…»

Ομοιογένεια εντός κι εκτός γηπέδου ήταν το μυστικό της επιτυχίας της Λάρισας, που σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χρήστος Μιχαήλ.

Η 1η Μαΐου κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε Λαρισαίου. Κι αυτό γιατί σε αυτή την ημερομηνία το καμάρι της πόλης κατέκτησε το πρωτάθλημα. Πέρασαν 27 χρόνια από τότε κι ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της πορείας, ο Χρήστος Μιχαήλ, μοιράστηκε με το κοινό του ΣΠΟΡ FM 94,6 τις αναμνήσεις εκείνης της περιόδου, αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον.

Αναλυτικά, ο παλαίμαχος γκολκίπερ των «βυσσινί» μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-τις μνήμες που του ξυπνά η επέτειος: «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα έρχεται στο μυαλό μου η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η απόκρουση του πέναλτι από μένα έπαιξε το ρόλο της και μετά ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας πέτυχε το γκολ που μας χάρισε το πρωτάθλημα. Μετά τον αγώνα μια ολόκληρη πόλη γιόρταζε».

-το μυστικό της επιτυχίας της Λάρισας: «Η Λάρισα ήταν μια ομάδα που αποτελείτο από Θεσσαλούς. Αυτό που έκανε την ομάδα μας ξεχωριστή ήταν η ομοιογένεια και το ότι ήμασταν μια οικογένεια, μια παρέα. Ήταν σημαντική η σχέση που είχαμε μεταξύ μας».

-τον Γιάτσεκ Γκμοχ: «Η συμβολή του Γιάτσεκ ήταν πολύ μεγάλη. Μας έπεισε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».

-τη συμμετοχή του και στους τρεις τίτλους που έχει πάρει η ΑΕΛ: «Είχα την ευτυχία να συμμετέχω και στους τρεις τίτλους της ομάδας, δύο σαν τερματοφύλακας και μία σαν μέλος του προπονητικού τιμ. Νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό».

-το αν μπορεί μια επαρχιακή ομάδα να πάρει τίτλο σήμερα: «Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο ποδόσφαιρο, το θεωρώ δύσκολο. Αν βρεθεί κάποιος οραματιστής πρόεδρος, όμως, μπορεί να γίνει. Η επαρχία δεν παύει να παράγει ταλέντα κι αν μια ομάδα καταφέρει να κρατήσει αυτά τα ταλέντα, μπορεί να γίνει».

-τη φετινή πορεία της ΑΕΛ: «Ο κ. Πλεξίδας πρόσφερε αρκετά, αλλά οι πολλές αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό στην ομάδα. Έβαλε λεφτά, έκανε μεταγραφές, αλλά η αναταραχή που δημιουργείται όταν γίνεται αλλαγή προπονητή κάθε 2-3 μήνες δεν βοηθά».

-τον κόσμο της ΑΕΛ: «Παρά τα σκαμπανεβάσματα το κοινό της Λάρισας διατηρείται. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να γίνει μια μεγαλύτερη προσπάθεια, για να τραβήξουν όλα τα παιδιά της περιοχής στην ΑΕΛ».

-το αν μπορεί η Λάρισα να αναδείξει νέους γκολκίπερ: «Το θέλω πάρα πολύ, αλλά έχει γίνει έτσι το ποδόσφαιρο, που προτιμούν οι ομάδες να πάρουν έτοιμους τερματοφύλακες παρά να δώσουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά με ταλέντο. Η Λάρισα έχει βγάλει πολλούς παίκτες και τερματοφύλακες».

-τη θέση του τερματοφύλακα: «Δεν είναι σαν τις άλλες θέσεις. Πρέπει να έχεις υπομονή. Κι αυτό που λέω στα παιδιά που δουλεύω μαζί τους, είναι ότι πρέπει να έχουν υπομονή».