Βαθμολογία

Πέρασαν 27 χρόνια (Video)

Πέρασαν 27 χρόνια από την ημέρα που μια περιφερειακή ομάδα, η ΑΕΛ στέφθηκε για πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής φορά, πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ήταν 1η Μαϊου του 1988 και σήμερα Παρασκευή, συμπληρώνονται 27 χρόνια από την ιστορική στιγμή των «Βυσσινί» και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Ήταν το 87ο λεπτό της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Ηρακλή, όταν με πανέμορφο γυριστό σουτ ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα του Ηρακλή. Η ΑΕΛ στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδος, σπάζοντας για πρώτη και τελευταία φορά, μέχρι σήμερα, το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου! Μια φοβερή ομάδα που στηρίχτηκε στο ντόπιο στοιχείο (οι μόνοι μη Θεσσαλοί ήταν ο Σερραίος τερματοφύλακας Χρήστος Μιχαήλ, ο Καμερουνέζος Μουλάμπα Κανιέμπα και ο Βούλγαρος Γκιόργκι Τσίγκοφ).

Η «Βασίλισσα του θεσσαλικού κάμπου» ανέδειξε το ταλέντο των δικών της παιδιών και πανηγύρισε τον τίτλο μαζί με τους χιλιάδες φιλάθλους της, που την 1η Μαΐου κατέκλυσαν το Αλκαζάρ συμμετέχοντας σε μια μεγαλοπρεπή φιέστα. Αξίζει να αναφέρουµε ότι στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαν κοπεί 18.245 εισιτήρια.

Για την ιστορία, να σας θυμίσουμε ότι η «χρυσή ομάδα» του Γιάτσεκ Γκμοχ είχε αγωνιστεί σε εκείνο τον αγώνα με τους Μιχαήλ, Αγορογιάννη, Κολομητρούση, Γκαλίτσιο (76’ Αθανασίου), Μητσιμπόνα, Αλεξούλη, Βουτυρίτσα, Τσιώλη (79’ Παπαντωνίου), Ζιώγα, Καραπιάλη (89΄Κανιέμπα), Βαλαώρα.

">http://