Βαθμολογία

Κλείδωσαν μόνο οι πρωταθλητές

Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένονται οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ, καθώς μέχρι στιγμής, μόνο οι πρωταθλητές των 3 Ομίλων είναι σίγουροι. Δηλαδή, Αμπελόκηποι, Βούναινα και Γόννοι, έχουν κλειδώσει την άνοδό τους, αλλά και την κατάκτηση της κούπας κι έτσι από του χρόνου, θα αγωνίζονται στην Α1’ ΕΠΣΛ.

Από εκεί και πέρα, αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, Χειμάδι, Ελευθεραί και Ροδιακός, θα έδιναν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους και οι δύο ομάδες που θα τερμάτιζαν πρώτες, θα ανέβαιναν απευθείας, ενώ η τρίτη ομάδα, θα ήταν πρώτη επιλαχούσα σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή στην παραπάνω κατηγορία κάποια άλλη ομάδα του χρόνου.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, στον 1ο Όμιλο, τα πράματα είναι δύσκολα για τον Ελευθεριακό και τον Τοξότη, στον 2ο Όμιλο, Χαλκιάδες και Μυραϊκός, δεν έχουν ιδιαίτερες ελπίδες, ενώ στον 3ο Όμιλο, Πλατανούλια, Λαρισαϊκός, Ιπποκράτης και Βρυότοπος, βρίσκονται αρκετά κοντά βαθμολογικά.

Από εκεί και πέρα και στην Β’ ΕΠΣΛ, όλα θα κριθούν από το τι θα γίνει με την Γ’ Εθνική, τις ομάδες μας εκεί και τους αγώνες μπαράζ του πρωταθλητή μας. Συγκεκριμένα, αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, Καλαμάκι, Ακαδημία Φαρσάλων και Ιπποκράτης, θα έδιναν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ για την παραμονή, με δεδομένο φυσικά, την άνοδο του Αμπελωνιακού, αλλά και την παραμονή Δωτιέα και Οικονόμου στην Γ’ Εθνική.

Παρ’ όλα αυτά, έχουμε μπροστά μας άλλες δύο αγωνιστικές, οι οποίες ίσως κρίνουν αρκετά στην κατηγορία, αν και χρονικά περιθώρια για θαύματα δεν υπάρχουν.

Γιώργος Μητσιούλης