Βαθμολογία

Δυναστεία ή… κληρονομιά

Η Μπάγερν θέλει να συνεχίσει να επιβάλει το νόμο της στη Γερμανία, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει να αφήσει τη Ντόρτμουντ με παρακαταθήκη έναν (ακόμη) τίτλο. Μεγάλο ματς απόψε στα ημιτελικά Κυπέλλου… 

Κακά τα ψέματα και… χωρίς παρεξήγηση από Αρμίνια Μπίλεφελντ και Βόλφσμπουργκ, ο αποψινός ημιτελικός (21:30, OTE Sport 3) ανάμεσα σε Μπάγερν και Ντόρτμουντ στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου είναι ο πραγματικός τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας.

Οι δύο ομάδες θέλουν το εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου στις 30 Μαΐου για διαφορετικούς λόγους. Η μεν Μπάγερν θέλουν να πιστοποιήσουν πως-μετά την κατάκτηση ΚΑΙ του φετινού πρωταθλήματος δεν έχουν αντίπαλο εντός των συνόρων. Θα είναι, άλλωστε, η 21η παρουσία τους σε τελικό και θα διεκδικήσουν τον 18ο τίτλο τους στο θεσμό. Η δε Ντόρτμουντ θέλει να επισφραγίσει τη «χρυσή» εποχή του Γιούργκεν Κλοπ με έναν ακόμη τίτλο. Ο Γερμανός τεχνικός αποχωρεί από τον πάγκο στο τέλος της σεζόν, με τον Τόμας Τούχελ να έχει ήδη επιλεγεί ως διάδοχος, και θέλει να αυξήσει την ίδια μεγάλη κληρονομιά του. Συν τοις άλλοις, ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Ντόρτμουντ θα της δώσει θέση στο επόμενο Europa League (κάτι που ακόμη πασχίζει να πετύχει μέσα από το πρωτάθλημα), ειδάλλως θα ελπίζει να μη φτάσει η Αρμίνια Μπίλεφελντ ως τον τίτλο, για να οδηγεί στην Ευρώπη και η έβδομη θέση της Bundesliga.

Προβλήματα υπάρχουν εκατέρωθεν. Για την Μπάγερν θα λείψουν Ριμπερί, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ και Στάρκε, ωστόσο επανέρχονται Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Μπενατιά και Μαρτίνεθ. Στον αντίποδα, για την Μπορούσια που στοχεύει στην έβδομη παρουσία της σε τελικό και τον τέταρτό της τίτλο, Βαϊντενφέλερ και Σαχίν είναι νοκ άουτ και αμφίβολος ο Γκρόσκροϊτς.

Την Τετάρτη, στη σκιά του αποψινού ντέρμπι, η Αρμίνια Μπίλεφελντ που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία φιλοξενεί τη δεύτερη της Bundesliga Βόλφσμπουργκ, με τις δύο ομάδες να ονειρεύονται τον πρώτο τους τίτλο στην ιστορία τους στο Κύπελλο.