Βαθμολογία

Η αποφασιστικότητα και το πάθος μίλησαν στην Πάτρα

Έναρξη των play-off είχαμε την Κυριακή (26/4) για το πρωτάθλημα της Football League με την διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής. Το μενού στα τρία πρώτα ματς είχε από όλα τα σημεία, νίκη γηπεδούχου αυτή του Ηρακλή με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ, λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ολυμπιακό Βόλου στην πρωτεύουσα και τέλος την μεγάλη νίκη με ανατροπή (2-3) για την ομάδα της ΑΕΛ στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή.

Σε αυτό το τελευταίο ματς θα σταθώ περισσότερο και ο λόγος είναι η μεγάλη νίκη της ΑΕΛ στο Παμπελοποννησιακό στάδιο κόντρα στην ομάδα της Παναχαϊκής. Μια νίκη που έδειξε ότι η ΑΕΛ, αν και η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στους αγώνες αυτούς, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα διεκδικήσει στα ίσια την άνοδο της στην Super League εκεί δηλαδή που ανήκει.

Η χθεσινή αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ξεκίνησε με την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου να είναι καλύτερη των Πατρινών οι οποίοι όμως πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια όταν ο Αποστολίδης ανέτρεψε τον Στεργίδη με τον ρέφερι Δελφάκη να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά να αποβάλλει τον πορτιέρο της ΑΕΛ μια απόφαση εντελώς άδικη. Ο Κυβελίδης ήταν εύστοχος και έδωσε το προβάδισμα στην Παναχαϊκή.

Στην επανάληψη το μενού είχε ωραίες στιγμές και πανέμορφα τέρματα. Αρχικά αυτό του Μίλαν Μπόγιοβιτς που έφερε το 1-1 για την ΑΕΛ με τους Πατρινούς να παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα με σκόρερ τον Κοντοχρήστου.

Η λογική έλεγε η ομάδα της ΑΕΛ να πέταγε λευκή πετσέτα βρισκόμενη πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες, αλλά η αποφασιστικότητα και το πάθος των παικτών του Παπαδόπουλου έφεραν όχι μόνο το 2-2 αλλά και την μεγάλη ανατροπή και την νίκη με 2-3.

Αρχικά ο αειθαλής Κώστας Νεμπεγλέρας, που είναι σαν το παλιό καλό κρασί, με ωραία προβολή έκανε το 2-2 για να διαμορφώσει με ένα εξίσου καταπληκτικό γκολ ο Γιάντσης το 2-3 λίγο πριν το τέλος που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι η ΑΕΛ ξεκίνησε με μια μεγάλη νίκη και απέδειξε ότι θα δώσει τα πάντα προκειμένου να πετύχει την άνοδο όσο δύσκολο και αν είναι αυτό ειδικά με την νίκη του Γηραιού κόντρα στην ΑΕΚ. Στην Λάρισα το γνωρίζουν αυτό, όμως θα πρέπει και οι αντίπαλοι να γνωρίζουν την βαριά φανέλα που έχει αυτή η ομάδα και ότι για να της πάρεις αποτέλεσμα θα πρέπει να ματώσεις.

Αυτή η δυναμική της ΑΕΛ υπήρχε όλα τα χρόνια και ο υπογράφων το κείμενο αυτό το γνωρίζει από πρώτο χέρι όταν σπούδαζε στην πόλη της Λάρισας και θυμάται την δυναμική που έχει αυτή η ομάδα και πόσο την ακολουθούν πιστά οι οπαδοί της.

Προσωπικά φέτος δεν γνωρίζω αρκετά, ούτε έχω πλήρη αγωνιστική εικόνα των «βυσσινί», αλλά ίσως να έπρεπε η αλλαγή του Σούλη Παπαδόπουλου να είχε γίνει νωρίτερα. Όπως και να έχει η ΑΕΛ πέτυχε αυτό που ήθελε και ελπίζει από την νέα περίοδο να είναι στην μεγάλη κατηγορία εκεί που είναι και η θέση της.

Υ.Γ. Ευχαριστώ θερμά τον ιδιοκτήτη του athleticlarissa.gr Χρήστο Γκατζούλη που μου έδωσε την δυνατότητα της γραφής του παραπάνω άρθρου.

Υ.Γ. 2 Η ομάδα της ΑΕΛ δεν ήταν ούτε στην Πάτρα μόνη της καθώς το παρών έδωσαν περίπου 100 οπαδοί της ομάδας που την ενίσχυσαν με τις φωνές τους και τα συνθήματα τους.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ