Βαθμολογία

Τροφές-σύμμαχοι για να κόψετε το κάπνισμα

Οι περισσότεροι καπνιστές για μια τουλάχιστον φορά στη ζωή τους έχουν προσπαθήσει να κόψουν το κάπνισμα, με την πλειονότητα, ωστόσο, να μην τα καταφέρνει.

Πόσοι, όμως, από εσάς γνωρίζετε πως η διατροφή θα μπορούσε να σας βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή; Λέγεται, πως ορισμένα τρόφιμα μπορούν να γίνουν σύμμαχοι στον αγώνα σας, βοηθώντας σας να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτήν την εθιστική συνήθεια.

Αλμυρά σνακ

Τα αλμυρά σνακ, όπως τα πατατάκια, μπορούν να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κάνετε. Πριν ανάψετε το τσιγάρο σκεφτείτε το και πιάστε τα πατατάκια. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί θα δημιουργήσετε προβλήματα στην αρτηριακή σας πίεση.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί σε ενδεδειγμένη ποσότητα μπορούν να σας χαρίσουν ενέργεια και αρκετά θρεπτικά συστατικά. Προτιμήστε τους και απολαύστε τους αργά αργά, ώστε να σας φύγει από το μυαλό η ιδέα του τσιγάρου.

Γάλα και γιαούρτι

Μελέτη αποκάλυψε πως οι καπνιστές που λάμβαναν αυτές τις τροφές πριν καπνίσουν, έβρισκαν πικρή τη γεύση του τσιγάρου. Οταν, λοιπόν, παλεύετε με την ιδέα, δοκιμάστε το κόλπο με το γάλα και πολύ πιθανόν να μην θέλετε να ξαναγευτείτε το τσιγάρο.

Τροφές με βιταμίνη C

Λέγεται πως το τσιγάρο μειώνει τη βιταμίνη C στον οργανισμό. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη, όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες και η παπάγια, μπορούν να την αναπληρώσουν, μειώνοντας παράλληλα την επιθυμία σας να καπνίσετε.

Τσίχλα χωρίς ζάχαρη

Καλό και δοκιμασμένο κόλπο. Μασώντας μια τσίχλα μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε την επιθυμία σας για τσιγάρο, καθώς το στόμα σας θα είναι απασχολημένο.

Πηγή: iefimerida.gr