Βαθμολογία

Ο Γκουαρντιόλα κερδίζει τίτλο κάθε 18 αγώνες!

Απίστευτες είναι οι προπονητικές επιδόσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του στη Γερμανία και πέμπτο συνολικά στη καριέρα του. 

Ακόμη έναν τίτλο πρόσθεσε στην πλούσια τροπαιοθήκη του ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού χθες η Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 25ου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Ωστόσο, οι επιδόσεις του Καταλανού τεχνικού είναι εκείνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και έχουν απασχολήσει τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος προπονητής κατέκτησε το πέμπτο πρωτάθλημα στα έξι χρόνια που κάθεται σε πάγκους: τρεις με την Μπαρτσελόνα και δύο με την Μπάγερν.

Εκείνο, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Γκουαρντιόλα έχει κερδίσει 19 τίτλου σε 348 επίσημα παιχνίδια (247 με την Μπαρτσελόνα και 101 με την Μπάγερν), δηλαδή κερδίζει έναν τίτλο κάθε 18 αγώνες!

Παράλληλα, ο Ισπανός κόουτς έχει κερδίσει τον ίδιο αριθμό τίτλων τα τελευταία επτά χρόνια όσους έχουν ο Λουίς Φαν Χαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με πάνω από 24 χρόνια καριέρας) και ο Σβεν Γκόραν Έρικσον (με πάνω από 35 χρόνια καριέρας).

Τέλος, ο Γκουαρντιόλα έχει κερδίσει τους 19 από τους 27 τίτλους που θα μπορούσε να έχει κατακτήσει στην καριέρα του, με τον μέσο όρο επιτυχίας να ανέρχεται στο 70%, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να φτάσει τους 21 τίτλους.