Βαθμολογία

Χαραλαμπίδης: «Πιστεύω στους παίκτες μου»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στο Αλκαζάρ χαρακτηρίζοντας ως τελικούς τα παιχνίδια που έρχονται για τους «κυανέρυθρους» στα play-out, μιλώντας επίσης για την φετινή πορεία της ομάδας του όπως επίσης και για την «μάχη» της παραμονής. Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου:

«Όταν ήρθα στην ομάδα είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα να βγάλουμε με ένα μόλις βαθμό συγκομιδή εις πέρας με αντιπάλους όπως η ΑΕΛ, η Λαμία και ο Ολυμπιακός Βόλου παίρνοντας θετικά αποτελέσματα. Ήρθε στη συνέχεια η διακοπή του πρωταθλήματος έχοντας την ευκαιρία να δουλέψω και να περάσω την φιλοσοφία που θέλω στην ομάδα. 

Η διοίκηση και οι παίκτες μου έκαναν τεράστια προσπάθεια για να πετύχουμε σε πρώτη φάση την είσοδο μας στα play-out και στο τέλος τα καταφέραμε. Πήραμε βαθμούς σε πολύ δύσκολες έδρες με την ομάδα να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο, έπαιξε καλή μπάλα στα περισσότερα παιχνίδια της κάτι που παραδέχτηκαν αρκετοί προπονητές και παίκτες που βρέθηκαν αντίπαλοι μας κατά την διάρκεια της σεζόν. Η ομάδα βρέθηκε κοντά στην πρώτη πεντάδα κατά την διάρκεια της σεζόν ωστόσο κάποια αγωνιστικά προβλήματα δεν μας επέτρεψαν να παραμείνουμε τόσο ψηλά. Σημαντικές οι απώλειες του Σολφερίνο και του Σαμαρά καθώς και ο τραυματισμός του Τσούκαλου, ένας παίκτης που πίστευα πολύ και εκτίμησα το ταλέντο του από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Στην συνέχεια ήρθε και ο τραυματισμός του Κισκαμπάνη που με την εμπειρία του βοήθησε αρκετά την ομάδα. Ωστόσο νομίζω πως τα καταφέραμε μια χαρά σε γενικές γραμμές παρά τις απουσίες. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στην Άμφισσα με τον Φωκικού που αν το κερδίζαμε τότε η ομάδα θα έμπαινε με βαθμούς στο play-out. Αυτή η ήττα ήταν μια μαύρη μέρα για μένα. Δεν πειράζει όμως, γιατί δείξαμε χαρακτήρα στα περισσότερα παιχνίδια μας και αυτή ήταν μια κακή παρένθεση.

Τώρα έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολα παιχνίδια με πολύ καλές ομάδες σε πολύ δύσκολες έδρες.  Πιστεύω στους παίκτες μου, δουλεύουμε καθημερινά για τα επόμενα παιχνίδια, δείξαμε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου πως είμαστε σε καλή κατάσταση και θα παρουσιαστούμε έτοιμη στη μάχη της παραμονής. Δεν έχει διοικητικά προβλήματα όπως κάποιες άλλες ομάδες και το μυαλό όλων στο αγωνιστικό τμήμα είναι μόνο στο γήπεδο. Στα play-out είναι 6 ομάδες όπου έχουν παρουσιάσει έργο και είναι καλές ομάδες. Θα είναι συναρπαστικές οι μάχες γι’ αυτό το πρωτάθλημα, όμως εγώ κοιτάω την δική ομάδα και το πως θα παρουσιαστούμε αυτοί που πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια.  Ο Τύρναβος είναι έναν υγιές σωματείο και πρέπει να μείνει στην κατηγορία. Είναι μια ομάδα που προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες σε έναν ποδοσφαιριστή και σε έναν προπονητή που λειτουργούν σκεπτόμενοι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι μιας και οι δεν υπάρχουν οικονομικές οφειλές. Γενικά αυτές οι ομάδες σπανίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το όριο των βαθμών της παραμονής: Πιστεύω πως όσες ομάδες μαζέψουν 12 με 15 βαθμούς θα είναι στην τριάδα.

Για το γεγονός πως ο Τύρναβος πήρε περισσότερους βαθμούς με ομάδες που βρισκόταν ψηλά στην βαθμολογία και όχι με αυτές που βρισκόταν χαμηλά:  Είναι πολυτέλεια να κοιτάμε αυτά τα στοιχεία. Είναι αλήθεια πως πήραμε πολλούς βαθμούς με τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα ωστόσο πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοί που πρέπει ενόψει των επερχόμενων αγώνων.

Για το αν ξεχωρίζει κάποια ομάδα στα play-out και την διαφορά τα play-off: Η Ζάκυνθος έχει τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα λόγω των βαθμών. Η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει πάρα πολύ καλή ομάδα, όμως έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το πρωτάθλημα. Εμείς θα δούμε όλα τα παιχνίδια ως τελικούς και σε έναν τελικό δεν υπάρχουν φαβορί. Τα play-off είναι μια πολύ πιο δύσκολη υπόθεση γιατί αν δεν καταφέρει να τερματίσεις στις τρεις πρώτες θέσεις πέφτεις στο ερασιτεχνικό, ενώ στα play-off αν δεν καταφέρει να κερδίσεις την άνοδο, θα στεναχωρηθείς ωστόσο θα παραμείνεις στη Football League.

Για το ματς με τον Αγιινιακό αλλά και τον Άγγελο Διγκόζη: Ο Αιγινιακός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει ποιοτικό ρόστερ.Ο προπονητής του ο Άγγελος Διγκόζης έχει περάσει από τον Τύρναβο και γνωρίζει την ομάδα. Εμείς θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον Άγγελο.

Για τους παίκτες της ομάδας Νέων: Κάποιοι παίκτες από την ομάδα Νέων μου έδειξαν καλά στοιχεία στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τους υπολογίζω στα play-out. Είμαι προπονητής που πιστεύω σε νέους παίκτες και πάντα δίνω ευκαιρίες.

Για τον κόσμο: Ο κόσμος του Τυρνάβου έχει καταλάβει και έχει δει την προσπάθεια που κάναμε φέτος. Ελπίζω να έχουμε την στήριξη του στα εντός έδρας παιχνίδια γιατί η βοήθεια τους είναι σημαντική για τους παίκτες που ενθουσιάζονται όταν αγωνίζονται με κόσμο και αποδίδουν καλύτερα αλλά και για μένα ως προπονητής.

Για το Αλκαζάρ: Είναι αρνητικό το γεγονός πως το Αλκαζάρ δεν θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αφού και η ΑΕΛ και ο Τϋρναβος θα αγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο. Σε ένα καλό γήπεδο μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα και αυτό το αποδείξαμε σε όσα ματς παίξαμε και ο αγωνιστικός χώρος ήταν αυτός που έπρεπε. Ελπίζω οι φροντιστές και οι υπεύθυνοι του σταδίου να κάνουν τα «μαγικά» τους και να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στον καλύτερο δυνατό αγωνιστικό χώρο. Θα ήθελα να ευχηθώ στην ΑΕΛ και σε όλες τις Θεσσαλικές ομάδες καλή πορεία.