Βαθμολογία

Η αποτίμηση της κλήρωσης και το δίμηνο τεστ της ΑΕΛ

Επιμέλεια: Θανάσης Μπίκας

Η σκληρή και δύσκολη δοκιμασία της ΑΕΛ μετά την επιστροφή της στη δεύτερη κατηγορία ολοκληρώθηκε ιδανικά. Στο τέλος του πρωταθλήματος έκοψε το... νήμα και κατάφερε να "σκαρφαλώσει" στην τρίτη θέση που οδηγεί στις ειδικές συνθήκες των πλέι οφ.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε ιδανικά για μια ομάδα ερχόμενη από την τρίτη κατηγορία, με νέο κορμό και πολλές ανακατατάξεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου να σταθεί αντάξια της ιστορίας της και του επιπέδου σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, να δει τις δυνατότητές της και τις αδυναμίες της και να δείξει ότι η ΑΕΛ είναι στο σωστό δρόμο. Σε αυτόν της μεγάλης επιστροφής στα... σαλόνια της Κυριακής!

Δυο μήνες "φωτιά" για την ΑΕΛ 

Με την πρεμιέρα να διεξάγεται την Κυριακή 26 Απριλίου και το τελευταίο παιχνίδι να πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Ιουνίου, αναμφισβήτητα αυτοί οι περίπου δυο μήνες είναι ένα δυνατό τεστ για την ΑΕΛ που θα είναι... on fire για τα μεγάλα παιχνίδια. Δυο μήνες "φωτιά" λοιπόν αφού παίκτες, προπονητές, διοίκηση καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυτή την πρόκληση των πλέι οφ την ίδια ώρα που θα πρέπει από την επόμενη μέρα να ξεκινήσει ο μελλοντικός σχεδιασμός της ομάδας.

Καλό πρόγραμμα, υψηλός πήχης 

Το πρώτο τεστ θα δοθεί στην Πάτρα με αντίπαλο την μάχιμη Παναχαϊκή. Όπως, λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οπότε το αποτέλεσμα της πρεμιέρας θα είναι καθοριστικό για την πρεμιέρα. Γενικά, το πρόγραμμα είναι αρκετά καλό με την ΑΕΛ να έχει εναλλάξ (όπως και ο Ηρακλής), ενώ υπό προϋποθέσεις η τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή μπορεί να είναι καθοριστική για την τελική βαθμολογία της ΑΕΛ στο μίνι πρωτάθλημα. 

Από κει και πέρα, τα προγράμματα και τα παιχνίδια γίνονται εύκολα με καλό ποδόσφαιρο και συγκεντρωμένη προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εν τούτοις, στα... πηγαδάκια της πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Ελλάδος υποστηρίζεται ότι στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται μέσα από μια συσπείρωση που θα βάλει τις βάσεις για την επόμενη σεζόν.

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες

Όταν είσαι ΑΕΛ με το πλούσιο παλμαρέ και την βαριά ιστορία τότε αναμφίβολα είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση να πρωταγωνιστείς και να συμμετέχεις σε μεγάλες προκλήσεις. Έτσι, η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει σπουδαίους συλλόγους σε αυτά τα πλέι οφ είτε πρωταθλήματα, είτε με κύπελλα, είτε με αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις και παραστάσεις από τις μεγάλες κατηγορίες. Οπότε, η "βασίλισσα του κάμπου" και κάθε λογής υπάλληλός της, καλούνται να υπερασπιστούν το στέμμα και το όνομα του συλλόγου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ομάδες σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την αίγλη των περασμένων ετών με αποτέλεσμα η μάχη να είναι αμφίρροπη και με τα "μεγάλα καράβια" να είναι πανέτοιμα να δώσουν μυθικές μάχες στις "μεγάλες φουρτούνες και ωκεανούς" των γηπέδων της Football League.

Πέντε ομάδες, μια ιστορία. Η ΑΕΚ των 11 πρωταθλημάτων, του Νεστορίδη, του Μπάγιεβιτς και του Λυμπερόπουλου. Ο Ηρακλής με το κύπελλο του 1976, του Χατζηπαναγή και του Κωνσταντίνου. Ο Απόλλων από τον Καμάρα, στον Παθιακάκη και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Η Παναχαϊκή του Δαβουρλή, του Γεωργάτου και του Κατσουράνη. Ο Βόλος του Μποτίνου, του Καπουράνη και του Σολάκη. Ενδεικτικά όπως καταλαβαίνετε πρόκειται εξίσου για "μεγάλες" φανέλες με δυνατές έδρες και σπουδαίο κόσμο με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της ΑΕΛ σε αυτή την ειδική σειρά.

Όλα ανοιχτά στην Πάτρα

Όπως δήλωσε ο προπονητής της Παναχαϊκής, Δημήτρης Σπανός, είναι μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας στον αγώνα με την ΑΕΛ κι ότι όλα είναι εφικτά σε ένα τέτοιο ματς με τις πρεμιέρες πάντα να είναι ύπουλες. Τελικά, το ματς ορίστηκε η έδρα του παιχνιδιού η οποία θα είναι το Παμπελοποννησιακό στάδιο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα της Παναχαϊκής δεν θα έχει απουσίες αφού και οι Ανδρέας Χούσα και Σταύρος Σούλης ξεπέρασαν τους τραυματισμούς και δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι.  

Διπλό στην Παναχαϊκή η ΑΕΛ επί Γκμοχ και... πρωτάθλημα!

Όλες κι όλες οι αναμετρήσεις στο παρελθόν ανάμεσα σε Παναχαϊκή και ΑΕΛ στην Πάτρα είναι 14 με τους Πατρινούς να μετρούν 11 νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και ένα ματς απέδρασε η ΑΕΛ. Η μοναδική νίκη της ΑΕΛ έγινε στις 13/09/1987, ήταν η δεύτερη αγωνιστική της αλησμόνητης χρονιάς όπου η "στρατιά" του Γκμοχ κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Για την ιστορία, το σκορ της μεγάλης νίκης ήταν 3-1 με την Παναχαϊκή εκείνη την χρονιά να είναι χαμηλής δυναμικότητας και να καταλήγει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Αναλυτικά πρόγραμμα και βαθμολογία

1η αγωνιστική (26 Απριλίου)

Παναχαϊκή-ΑΕΛ

2η αγωνιστική (4 Μαϊου)

ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης

3η αγωνιστική (9 Μαϊου)

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ

4η αγωνιστική (13 Μαϊου)

ΑΕΛ-ΑΕΚ

5η αγωνιστική (20 Μαϊου)

Ηρακλής-ΑΕΛ

6η αγωνιστική (24 Μαϊου)

ΑΕΛ-Παναχαϊκή

7η αγωνιστική (31 Μαϊου)

Απόλλων Σμύρνης-AEΛ

8η αγωνιστική (3 Ιουνίου)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

9η αγωνιστική (7 Ιουνίου)

ΑΕΚ-ΑΕΛ

10η αγωνιστική (14 Ιουνίου)

ΑΕΛ-Ηρακλής

Βαθμολογία

1. ΑΕΚ                        10

2. Ηρακλής                   7

3. ΑΕΛ                          0

4. Απόλλων Σμύρνης    0

5. Ολυμπιακός Β.          0

6. Παναχαϊκή                 0

Στην Σούπερ Λίγκα προβιβάζονται οι πρώτες δύο ομάδες της ειδικής βαθμολογίας.