Βαθμολογία

Τέσσερις αγωνιστικές για να σωθεί ο Δωτιέας

Τέσσερα παιχνίδια έμειναν στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, για να τελειώσει και η φετινή χρονιά και σε αυτά, ο Δωτιέας Αγιάς, θα προσπαθήσει να σώσει την κατηγορία. Όπως ξέρουμε, από την Γ’ Εθνική, πέφτουν πέντε συνολικά ομάδες. Λευκάδια Νάουσας και Πυρσός Γρεβενών, που αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα, αποτελούν τις δύο, ενώ δύσκολα η Ένωση Αποστόλου Παύλου και ο Βατανιακός, θα διεκδικήσουν την παραμονή, καθώς έχουν 6 και 13 βαθμούς αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, η «σφαγή», γίνεται για την 12η θέση, στην οποία αυτήν την στιγμή βρίσκεται η Αναγέννηση Άρτας, με την ομάδα της Αγιάς, αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, να έχει σωθεί, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο.

Σίγουρα, το πρόγραμμα που ακολουθεί για την ομάδα του Νομού μας, είναι δύσκολο, ωστόσο ο Μίλτος Ζιάκας και οι παίκτες του, θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία.

Ο Δωτιέας, την αγωνιστική που μας έρχεται, έχει να αντιμετωπίσει τον Βατανιακό εκτός έδρας, μια ομάδα που είναι ήδη υποβιβασμένη, άρα επομένως θα παίξει χωρίς άγχος, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει παγίδα. Στην συνέχεια, θα υποδεχθεί την Νέα Αγχίαλο, η οποία επίσης δεν έχει άγχος, μιας και έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Την προτελευταία αγωνιστική, η ομάδα της Αγιάς, θα έχει το πιο καθοριστικό παιχνίδι, καθώς θα υποδεχθεί την Αναγέννηση Άρτας, που κι αυτήν παλεύει για την σωτηρία της, έχοντας αυτήν την στιγμή έναν βαθμό λιγότερο. Τέλος, στην αυλαία του πρωταθλήματος, ο Δωτιέας θα ταξιδέψει στο Μαρτίνο για να αντιμετωπίσει τον Οπούντιο, ο οποίος βρίσκεται αρκετά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Από εκεί και πέρα, το άγχος για την παραμονή του Δωτιέα, δεν το έχουν μόνο οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και οι ομάδες των τοπικών ερασιτεχνικών κατηγοριών της ΕΠΣΛ, των οποίων η παραμονή στις κατηγορίες τους, εξαρτάται από την παραμονή ή όχι της ομάδας της Αγιάς.

Γιώργος Μητσιούλης