Βαθμολογία

Ανησυχία για το νομοσχέδιο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σχετικά με το νομοσχέδιο, που ετοιμάζεται να κατατεθεί προς ψήφιση. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προχώρησε σε καταγγελία προς τις FIFA και UEFA, θέλοντας να πιέσει από την πλευρά της, να μην περάσουν τα σημεία, τα οποία θίγουν το αυτοδιοίκητο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ορατός. 

Στο άρθρο 29 και στην παράγραφο 12 του σχετικού νομοσχεδίου, αναφέρεται πως καταργείται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, κάτι με το οποίο διαφωνούν τόσο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όσο και η παγκόσμια. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής θέλει να έχει συναντήσεις με τους ιθύνοντες της UEFA το προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις. 

Πέρα από τις ελληνικές ομάδες, πρόβλημα θα έχουν και οι εθνικές ομάδες. Σε μια τέτοια περίπτωση, η προσπάθεια της εθνικής Ελλάδος για πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας, θα τελειώσει άμεσα. Επίσης, σχετικά με τις ελληνικές ομάδες, αυτές δε θα μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό, ενώ οι ξένοι παίκτες που έχουν στο ρόστερ τους, θα μπορού να μείνουν ελεύθεροι, εφόσον προσφύγουν στην παγκόσμια ομοσπονδία. 

Πηγή: novasports.gr