Βαθμολογία

Αφόμπε: «Αισθάνομαι ασταμάτητος»

Στην καλή του ψυχολογία θεωρεί ότι οφείλεται το ασταμάτητο σκοράρισμά του ο Μπενίκ Αφόμπε της Γουλβς, ο οποίος μέχρι τώρα έχει 31 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο πρώην επιθετικός της Άρσεναλ, πέτυχε 19 τέρματα με την ΜΚ Ντονς όντας εκεί ως δανεικός (δύο από αυτά κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ιστορικό 4-0 του Λιγκ Καπ) και άλλα 12 απ’ όταν αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από τους «λύκους».

«Εξ αρχής πίστευα σε μένα, αλλά όταν παίζεις κάθε αγωνιστική η αυτοπεποίθησή σου ανεβαίνει. Είναι διαφορετικό είδος αυτοπεποίθησης. Σε κάνει να αισθάνεσαι ασταμάτητος. Δεν με νοιάζει σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνίζομαι. Πρόκειται να σκοράρω. Για να γίνεις τοπ στο σκοράρισμα πρέπει να έχεις καλή ψυχολογία και το κατάλαβα αυτό.

Όλοι οι κορυφαίοι σκόρερ, που σκοράρουν κάθε αγωνιστική, σαν τον Μέσι και τον Αγουέρο,πιστεύουν από πριν ότι θα σκοράρουν και αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν κορυφαίο γκολτζή και έναν μέσο επιθετικό» ανέφερε αρχικά ο 22χρονος και προσέθεσε:

«Ο Κέιν έχει ακόμη πέντε παιχνίδια και εγώ μόλις δύο. Έχω παίξει με πολλούς από αυτούς τους παίκτες. Τον Χάρι, τον Μπάρκλεϊ και τον Γουίλσιρ, ο οποίος είναι και φίλος μου. Όλοι τους έχουν το δικό τους πεπρωμένο. Ποτέ δεν είδα κάποιον άλλο και είπα ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ. Θεωρώ ότι αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα πάω καλά.

Ποτέ δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με κάποιον άλλο παίκτη. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο κόσμος δεν πετυχαίνει στην ζωή του είναι γιατί ανησυχεί πάρα πολύ για το τι κάνουν οι υπόλοιποι.

Εγώ ήθελα 30 γκολ. Πέτυχα 30 γκολ και πλέον θέλω να συνεχίσω να σκοράρω. Θέλω να φτάσω στα 35. Όταν ο κόσμος με ρωτάει πιο είναι το πιο ωραίο μου γκολ, απαντάω το επόμενο».