Βαθμολογία

Μπλαν: «Αρέσουν οι προκλήσεις και στον Ζλάταν»

Έτοιμη να διεκδικήσει μία μεγάλη πρόκληση είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως δήλωσε ο Λοράν Μπλαν εν όψει του αποψινού αγώνα και τόνισε ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αρέσκεται να παίζει σε τέτοιους αγώνες. 

Σχετικά εύκολο έργο φαίνεται πως έχει η Μπαρτσελόνα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως ο Λοράν Μπλαν δεν βιάζεται να ξεγράψει την ομάδα του και τόνισε πως οι Γάλλοι θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν να κερδίσουν και – μάλιστα – με μεγάλο σκορ τους Καταλανούς στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Champions League.

«Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Το πρόβλημά μας είναι ότι πρέπει να σκοράρουμε πάνω από μία φορά αν και πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες για να το κάνουμε. Έχουμε λίγες πιθανότητες νίκης, αλλά πρακτικά είναι αδύνατον να μην δεχτείς γκολ από τη Μπαρτσελόνα», τόνισε ο προπονητής των Παριζιάνων και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και στον Ζλάταν (Ιμπραΐμοβιτς) αρέσουν αυτά τα ματς. Κάνει προπόνηση κάθε ημέρα και παρότι δεν παίζει, βρίσκεται σε σπουδαία φόρμα αυτή τη στιγμή. Έχει ξεκουραστεί καλά, κάτι που είναι καλό ενόψει των ερχόμενων αγώνων. Δεν είναι στόχος μόνο το Champions League, έχουμε και άλλους στόχους. Η Μπαρτσελόνα είναι ένας μεγάλος σύλλογος, το γνωρίζουν όλοι αυτό. Ο σύλλογος είναι αρκετά τυχερός να έχει ποδοσφαιριστές που θα τους θυμούνται για αρκετά χρόνια από τη στιγμή που θα σταματήσουν να παίζουν. Υπάρχει μία διαφορά μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπαρτσελόνα. Η Παρί χτίζει μία σπουδαία ομάδα και η Μπαρτσελόνα είναι ήδη μία σπουδαία ομάδα. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε εδώ σε σχολική εκδρομή, ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα θέλει και αυτή τη νίκη οπότε θα πρέπει να είμαστε δυνατοί».

Καταλήγοντας, ο Μπλαν μίλησε για την αποψινή ρεβάνς της ήττας 3-1 από τους «μπλαουγκράνα» μέσα στο Παρίσι: «Δεν μου αρέσει η λέξη εκδίκηση. Αυτό είναι ποδοσφαιρικό παιχνίδι και αν αναλύσω όλα τα παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ των δύο ομάδων, η Μπαρτσελόνα έχει πάντα την κατοχή της μπάλας. Δεν είναι έκπληξη που αυτό θα γίνει και πάλι. Θα ήθελα να αλλάξει, όμως η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και ότι θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε σύγκριση με τον αγώνα στο Παρίσι».