Βαθμολογία

«26 Απριλίου μάλλον αρχίζουν τα πλέι οφ»

Η διαδικασία των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Β' Εθνικής έχει ήδη πάει πίσω χρονικά, με τον Κώστα Παπαδόπουλο, πάντως, να εκτιμά ότι η σέντρα θα δοθεί στις 26 Απριλίου. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής και πρόεδρος του Πιερικού ανέφερε ότι η κλήρωση θα γίνει λογικά μέχρι την προσεχή Τετάρτη (22/4).

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με κανόνες και αυτοί πρέπει να τηρούνται. Υπάρχουν πειθαρχικές εκκρεμότητες και πρέπει να τελειώσουμε με αυτές για να αρχίσουν τα πλέι οφ. Πιστεύω μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ να έχουμε τελειώσει με αυτές τις υποθέσεις και Τρίτη με Τετάρτη να μπορέσουμε να πάμε την κλήρωση. Η πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ είναι η 26η Απριλίου. Υπάρχουν σκέψεις μήπως δεν μπορέσουμε να παίξουμε τότε, αλλά ελπίζω όλα να πάνε κατ' ευχήν και να αρχίσουμε την άλλη Κυριακή», ανέφερε ο Παπαδόπουλος σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή (17/4) στον ΣΠΟΡ FM. Από εκεί και πέρα, είπε:

-την καθυστέρηση στην έναρξη των πλέι οφ: «Είναι κακό για τις ομάδες να υπάρχει αγωνιστικά απραξία, γιατί βγαίνουν εκτός ρυθμού. Θα είναι εξαιρετικά οδυνηρό να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ στο τέλος Ιουνίου. Πάνω από όλα είναι η αθλητική υγεία των παικτών. Κι αυτοί είναι άνθρωποι, δικαιούνται διακοπές και αναζωογόνηση. Πώς θα την έχουν αυτή αν αρχίσουν 5-6 Ιουλίου προετοιμασία για τη νέα σεζόν».

-Για το επίπεδο ανταγωνισμού στη Β' Εθνική: «Έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σκεφτείτε ότι τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ του Βορρά κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική. Είναι κατόρθωμα της διοργανώτριας αρχής και του προέδρου κ. Καλογιάννη ότι έχουμε τα τελευταία χρόνια ανταγωνιστικά πρωταθλήματα μέσα σε δύσκολες καταστάσεις, γιατί από το 2011 προσαρμοστήκαμε βίαια στις οικονομικές συνθήκες. Φέτος τελειώνει αυτή η διαδικασία και του χρόνου πάμε σε μια Φούτμπολ Λιγκ 18-20 ομάδων. Μοιραία υπάρχουν κάποια απόνερα, με κάποιες πειθαρχικές διαδικασίες κλπ., αλλά κάποια στιγμή θα τα καθαρίσουμε».

-Για τον αριθμό των ομάδων στην κατηγορία: «Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα κινούνται βάσει των προκηρύξεων και δεν έχω λόγο να πιστεύω πως θα αλλάξει αυτό. Αν είναι έτσι θα ανέβουν δύο στη Σούπερ Λιγκ και θα πέσουν τέσσερις στη Φούτμπολ Λιγκ, ενώ θα ανεβούν τέσσερις από τη Γ' Εθνική και θα πέσουν δώδεκα από τη Φούτμπολ Λιγκ. Δεν πιστεύω να υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι».

-Για την πορεία του Πιερικού: «Ο Πιερικός είναι μια ομάδα με μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές, ένα σύνολο που αποπνέει υγεία. Ήταν επιλογή μας να πάμε μόνο με Έλληνες. Ο Πιερικός είναι μια ιστορική ομάδα που δεν μπορεί να τζογάρει την ύπαρξή της και να φορτωθεί ακριβά συμβόλαια. Κινούμαστε, λοιπόν, με συντηρητικό βήμα, έχουμε μια ομάδα με ταλαντούχους Έλληνες παίκτες και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

-Για το ενδιαφέρον για παίκτες του Πιερικού: «Ήδη έχουμε παιδιά που έχουν κλείσει συμβόλαια με τον ΠΑΟΚ, κάποια παιδιά απασχολούν άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτη μας και από ομάδα της Πριμέρα Ντιβιθιόν. Είναι ένα πρόωρο ενδιαφέρον αυτό και δεν θέλω να πω περισσότερα».