Βαθμολογία

Κλοπ: «Δεν χρειάζομαι άδεια»

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποχωρήσει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ τον προσεχή Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας εν μέρη το σχετικό δημοσίευμα της «Bild», σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν είμαι κουρασμένος και δεν χρειάζομαι άδεια» ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός, κάτι που αναζωπύρωσε τις φήμες για συνεργασία του με σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ.  

«Είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση είναι εντελώς σωστή. Αυτή η ομάδα δικαιούται να έχει έναν 100% σωστό προπονητή. Θεωρώ ότι η Ντόρτμουντ χρειάζεται μια αλλαγή. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι όσο είμαι εδώ, μιλάμε για τις επιτυχίες του παρελθόντος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κλοπ και προσέθεσε:

«Δεν το θεωρώ ως βάρος στους ώμους μου. Δεν είμαι κουρασμένος, ακόμη κι αν φαίνομαι έτσι. Δεν έχω επικοινωνήσει με κανέναν άλλο σύλλογο, αλλά δεν σκοπεύω να ξεκουραστώ».

Αυτή του η ατάκα ήταν αρκετή για να συνδεθεί και πάλι το όνομά του με αγγλικούς συλλόγους όπως η (κυρίως) Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία το μέλλον του Μανουέλ Πελεγκρίνι φαντάζει δυσοίωνο με το τέλος της σεζόν. Παράλληλα με τους «πολίτες», στο τραπέζι έπεσαν και πάλι οι περιπτώσεις των Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

Ο Κλοπ βρίσκεται στην Ντόρτμουντ από το 2008, έχοντας προπονήσει επίσης για μια επταετία την Μάιντς. Με τους «κίτρινους» της κοιλάδας του Ρουρ έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο, ενώ έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ όταν και μαζί τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από την Μπάγερν Μονάχου.