Βαθμολογία

Καντονά: «Ε, όχι και πορνοστάρ»

Ο Ερίκ Καντονά αρνήθηκε να βάλει την ταμπέλα του πορνό στην τολμηρή κωμωδία «You and the Night» στην οποία συμμετείχε, παρόλο που αρκετοί κριτικοί την έχουν χαρακτηρίσει «υπέροχο καλλιτεχνικό όργιο» και έχουν γράψει πως αποτελεί μια ταινία στην οποία «το soft porn συναντά την τέχνη του σινεμά».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που στα παρακάτω αποσπάσματα δεν μοιάζει τόσο σκληρός όσο έμοιαζε μέσα στα γήπεδα, δήλωσε:

«Πορνό; Όχι δεν είναι πορνό. Είναι τέχνη. Αλλά μπορείτε να το δείτε κι έτσι. Είναι κάτι όμορφο. Πρέπει να το δείτε. Δυστυχώς το πορνό δεν είναι τόσο καλαίσθητο και όμορφο. Αλλά ξέρετε, ο έρωτας είναι επίσης σεξ. Αυτό είναι το νόημα για όσους το έχουν δει. Είμαι σίγουρος πως κανείς δεν το έχει δει. Και είναι τόσο όμορφο.

Όταν επιλέγεις να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να ξέρεις τον σκηνοθέτη. Εάν είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι αρτίστικο, μπορείς να το κάνεις. Μπορείς να το κάνεις και να είσαι αρκετά αισιόδοξος. Στο ποδόσφαιρο έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να αναδειχθώ, να παίξω και να είμαι αρκετά αισιόδοξος ώστε να το απολαύσω. Σαν ηθοποιός, είναι ακριβώς το ίδιο.

Για μένα δεν είναι διαφορετικό. Είσαι μπροστά σε κοινό, είσαι μπροστά σε όλους και τα πάντα. Είναι δημόσια δουλειά κι έτσι πρέπει να την μοιραστείς με τους πάντες. Θέλει και ομαδικότητα επίσης. Πρέπει να δουλέψεις με τους ηθοποιούς, τον σκηνοθέτη κλπ. Στο ποδόσφαιρο έχεις προπονητή. Για μένα είναι αρκετά παρόμοια. Είναι ακόμη ένα παιχνίδι, οπότε δεν βαριέμαι να το κάνω».

Η ταινία, διάρκειας περίπου 100 λεπτών, είναι γαλλικής παραγωγής και βγήκε στη μεγάλη οθόνη στις 13 Νοεμβρίου του 2013. Το όνομα του Καντονά σε αυτή είναι «The Stud», που σημαίνει είτε άλογο είτε ένας άνδρας που θεωρείται ελκυστικός και ικανός σεξουαλικά.