Βαθμολογία

Super League: Έξι «μονομάχοι» για την παραμονή

Μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, τις δυο θέσεις που οδηγούν στη Football League παλεύουν να αποφύγουν συνολικά έξι ομάδες

Με το… όριο για την παραμονή στη Super League να έχει προσδιοριστεί περίπου στους 40 βαθμούς, η κατάσταση για το ποιες ομάδες θα παλέψουν ως το τέλος για την σωτηρία έχει εν πολλοίς ξεκαθαρίσει. Το… πολυπόθητο 40άρι έχουν ήδη «πιάσει» Κέρκυρα και Καλλονή και η παρουσία τους στην Super League τη σεζόν 2015-16 θεωρείται πλέον δεδομένη. Όμως από κει και κάτω, εκτός των ΟΦΗ και Νίκη Βόλου που έχουν προ πολλού «αποχαιρετίσει» την κατηγορία και την εν γένει παρουσία τους στο πρωτάθλημα, η… μάχη καλά κρατεί.

Όπως είναι φυσικό, άλλες ομάδες έχουν πλεονέκτημα είτε λόγω βαθμολογικής συγκομιδής είτε ευνοϊκού προγράμματος κι άλλες θα πρέπει να αγωνιούν και να παλεύουν χωρίς να έχουν τις πιθανότητες υπέρ τους. Συγκεκριμένα, σε αυτή την κούρσα στην οποία οι δυο τελευταίοι θα κάνουν τα πλάνα τους για την Football League την νέα αγωνιστική χρονιά, συμμετέχουν έξι ομάδες, με τις πιθανότητες να απέχουν μακράν από το να χαρακτηριστούν μοιρασμένες. Η διαφορά λοιπόν από τον πρώτο ως τον τελευταίο αυτού του ιδιότυπου σπριντ είναι 10 βαθμοί που με μόλις τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο λόγος λοιπόν γίνεται για τους Πανιώνιο (38 βαθμοί), Βέροια (37 βαθμοί), Πανθρακικό (34 βαθμοί), Λεβαδειακό (34 βαθμοί), Πλατανιά (34 βαθμοί) και Εργοτέλη (28 βαθμοί), με την σειρά στην ισοβαθμία να ακολουθεί την θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.
Αναλυτικά λοιπόν το πρόγραμμα των προαναφερόμενων από την 31η ως και την 34η αγωνιστική έχει ως εξής:

Πηγή: onsports.gr