Βαθμολογία

«Δουλέψαμε όλα τα μέλη της ομάδας με το καλύτερο τρόπο»

Συνέντευξη του προπονητή της ανδρικής ομάδας Μπάσκετ της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλου, στο επίσημο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Η ΑΕΛ λίγο πριν την λήξη σεζόν (της απομένουν 4 αγώνες) εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδο στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που βρίσκεται από το 2010 στο πάγκο της ομάδας την οδήγησε στη σημαντικότερη επιτυχία της, με αγωνιστικό τρόπο. Η ΑΕΛ έχει παίξει στην Α1 (2005-7) αλλά μετά από την συγχώνευση της με το Γ.Σ. Λάρισας. Αναλυτικά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος

-Το 2010 στήσατε από μηδενική βάση το ανδρικό τμήμα της ΑΕΛ. Ποιες δυσκολίες συναντήσατε;
«Η σημαντικότερη δυσκολία που συναντήσαμε ήταν να δημιουργήσουμε από την αρχή μία ομάδα. Η ομάδα είχε μείνει με σαράντα παιδιά στα παιδικά και εφηβικά τμήματα. Να σκεφτείτε ότι στην πρώτη χρονιά, το 2010, η ομάδα είχε πέντε 15χρονά στη σύνθεση της. Αυτοί ήταν τα στελέχη στη επανεκκίνηση της ΑΕΛ. Σταδιακά και με προσθήκες αθλητών από άλλες ομάδες καταφέραμε να στήσουμε απο μηδενική βάση το ανδρικό τμήμα».

-Πως σχολιάζετε την φετινή σας παρουσία στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνική;
«Η φετινή σεζόν ήταν αρκετά δύσκολη γιατί έπρεπε να διαμορφώσουμε μία καινούργια νοοτροπία και φιλοσοφία στο αγωνιστικό τμήμα. Συγκεκριμένα το πιο δύσκολο σημείο ήταν η προσπάθεια μας να αλλάξουμε το τρόπο παιχνιδιού κάποιων παικτών μας που ήρθαν την φετινή σεζόν με μεταγραφή. Δουλέψαμε όλα τα μέλη της ομάδας με το καλύτερο τρόπο, συνεργαστήκατε άψογα  και βγήκε το θετικό αποτέλεσμα. Η άνοδος στην Β’ Εθνική είναι κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ η ομάδα της ΑΕΛ με αγωνιστικό τρόπο».

- Πως βλέπετε πλέον την παρουσία σας, την επόμενη σεζόν, στην Β’ Εθνική;
«Ξεκινάμε τον σχεδιασμό της ομάδας με βάση τα στοιχεία που δείξαμε φέτος. Αυτά ήταν η ταχύτητα, οι συνεργασίες, ο ρυθμός και ο σωστός τρόπος σκέψης στο παιχνίδι μας. Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα πρέπει να παρουσιαστούμε πιο σκληροί στην άμυνα, στα ριμπάουντ και στις προσωπικές μονομαχίες. Νομίζω ότι μέσα από την δουλειά θα καταφέρουμε να τα βελτιώσουμε. Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστούν πολλά επιμέρους στοιχεία. Πιστεύω μου είναι ότι με προσπάθεια και δουλειά μπορείς να ανταπεξέλθεις σε καινούργιες προκλήσεις και δυσκολότερες καταστάσεις».

-Ο κόσμος είναι κοντά στην προσπάθεια της ομάδας;
«Ο κόσμος ανέκαθεν βρίσκεται κοντά μας τόσο εντός έδρας όσο και σε κάποια ματς εκτός έδρας. Για να πετύχεις όμως το κάτι παραπάνω  θα πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα ακόμα πιο ουσιαστικά. Μπορεί να σου δώσει ακόμα πιο μεγάλη δύναμη όχι μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε έξω αγωνιστικό, με το εισιτήριο του και στην προσέγγιση χορηγών. Έτσι θα δυναμώσει η ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θα του προσφέρουμε το θέαμα, την ουσία και το αποτέλεσμα».

-Πως είναι η οικονομική κατάσταση στην ομάδα;
«Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή τόσο οικονομική όσο και κοινωνική. Όπως όλες οικογένειες έτσι και εμείς έχουμε οικονομικό πρόβλημα. Δεν λείπει κάτι στην ομάδα απλά τα βγάζουμε δύσκολα πέρα. Όλες όμως οι ανάγκες της ομάδας καλύπτονται με το καλύτερο τρόπο από την διοίκηση».