Βαθμολογία

Φέργκιουσον: «Όχι άλλη τεχνολογία στο ποδόσφαιρο»

Κατά της χρήσης του ριπλέι από τους διαιτητές τάχθηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τόνισε πως το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να εισάγει ακόμα περισσότερες τεχνολογικές βοήθειες!

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αρκετός λόγος για την χρήση του ριπλέι από τους διαιτητές για τις αμφισβητούμενες φάσεις, κάτι το οποίο αρέσει σαν προοπτική στον πρόεδρο της FA, Γκρεγκ Ντάικ και εφαρμόζεται για παράδειγμα εδώ και κάποια χρόνια στο μπάσκετ.

Ο πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο, εμφανίστηκε αντίθετος με την συγκεκριμένη ιδέα, καθώς τόνισε πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότερες διακοπές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η συνολική εικόνα του αθλήματος.

«Νομίζω πως η τεχνολογία βοηθάει το παιχνίδι να εξελιχθεί, αλλά δεν θα πρέπει να προστεθούν ακόμα πολλά πράγματα. Αν γίνει αυτό, οι διαιτητές θα χάσουν την δύναμη του και θα επικρατήσει χάος καθώς κάθε ματς θα έχει συνέχεια διακοπές. Η τεχνολογία γραμμής είναι μια χαρά. Ας μείνουμε σε αυτό… Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να εισάγουμε και άλλα σχετικά με τα φάουλ ή τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Νομίζω θα γίνει πολύ δύσκολο» ήταν το σχόλιο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.