Βαθμολογία

Στέρλινγκ: «Δεν θέλω να με θεωρούν αχάριστο»

Την εικόνα ενός παιδιού που ενδιαφέρεται μονάχα για το ποδόσφαιρο και την βελτίωσή του κι όχι για το πόσο θα γεμίσει η τσέπη του, θέλει ο Ραχίμ Στέρλινγκ να έχει ο κόσμος για εκείνον, τονίζοντας πως έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν άπληστο...  

Μιλώντας στο «BBC» για πρώτη φορά από την ημέρα που ανακοίνωσε στη Λίβερπουλ μέσω των εκπροσώπων του ότι θα σκεφτεί την πρόταση που του έχει γίνει από τον σύλλογο για την επέκταση της συνεργασίας του, έδειξε επηρεασμένος από την άποψη που έχει επικρατήσει και τον θέλει να ψάχνει τρόπο ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα μηδενικά το ποσό που θα λαμβάνει.

«Δεν έχουν να κάνουν όλα με τα λεφτά. Ποτέ δεν ήταν τα λεφτά η πρώτη μου σκέψη. Πάντα σκεφτόμουν και μιλούσα για τίτλους κι επιτυχίες. Δεν μιλάω για το πόσα αυτοκίνητα θα πάρω στη ζωή μου, πόσα σπίτια θα έχω για να ζήσω κι όλα τα υπόλοιπα. Μιλάω μόνο για το πόσο καλός θέλω να γίνω και πόσο θα προσπαθώ για να πετύχω αυτό που θέλω. Δεν θέλω να με βλέπει ο κόσμος σαν ένα 20χρονο παιδί που θέλει μόνο τα λεφτά και προσπαθεί να πάρει ακόμα περισσότερα απ' αυτά που έχει. Θέλω να με βλέπει ο κόσμος σαν έναν νεαρό που τον ενδιαφέρει μόνο το ποδόσφαιρο, η εξέλιξή του και το καλό της ομάδας για την οποία αγωνίζεται» δήλωσε ο Ραχίμ Στέρλινγκ και πρόσθεσε:

«Αν η πρόταση ερχόταν τέτοιες μέρες την περσινή σεζόν, όταν διεκδικούσαμε τον τίτλο, θα είχα υπογράψει κατευθείαν και με ποσό πολύ λιγότερο από αυτό που γράφεται και φημολογείται ότι θέλω ή ότι μου έχει προσφέρει ο σύλλογος. Απλά θεωρώ ότι τώρα που ήρθε η πρόταση, ήταν κάπως ακατάλληλο το timing... Προσπαθώ να δείχνω ότι δεν το σκέφτομαι και ότι δεν πρέπει να επικεντρώνεται εκεί ο κόσμος, όμως δεν με βοηθάει ο Τύπος και το μυαλό των οπαδών που το σκέφτεται συνέχεια».

Ο ισχυρισμός του πως τέτοια εποχή πέρυσι θα υπέγραφε αμέσως, λόγω του γεγονότος πως η Λίβερπουλ ακόμα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, αφήνει υπόνοιες για τις σκέψεις που κάνει αναφορικά με τις δυνατότητες της ομάδας στο μέλλον, αμφιβάλλοντας για κάτι ανάλογο της περσινής πορείας.