Βαθμολογία

Στη Β' Εθνική η ΑΕΛ!

Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ανωτερότητά της στο φετινό πρωτάθλημα, η ΑΕΛ «σκόρπισε» με 95-68 τους Διόσκουρους Κοζάνης και εξασφάλισε με τρόπο μαθηματικό, την παρουσία της στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Και όλα αυτά, μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Αβράαμ Παπαδόπουλου, συνάντησαν αντίσταση ουσιαστικά μόνο στη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να είναι κοντά στο σκορ στο τέλος του εικοσαλέπτου (46-40), και να δείχνουν ανταγωνιστικοί. Δίνοντας, όμως, συνέχεια στην εξαιρετική τους επιθετική απόδοση, στην επανάληψη ξέφυγαν, με το επιμέρους σκορ 23-17 στην τρίτη περίοδο να είναι καθοριστικό, καθώς η διψήφια διαφορά που απέκτησε τότε (69-57), δεν χάθηκε ποτέ. Πλέον, έρχεται με φόρα στη Β' Εθνική!

Η διοίκηση του συλλόγου, ανέφερε μεταξύ άλλων στην επίσημη σελίδα της στο facebook: «Και μαθηματικά πλέον, 4 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πραταθλήματος, η ΑΕΛ κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος την άνοδό της στη Β Εθνική. Επικράτησε σήμερα των Διόσκουρων Κοζάνης με σκορ 95-68 στο κλειστό του Αλκαζάρ, σημειώνοντας παράλληλα την 22η νίκη σε ισάριθμους αγώνες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε.Λ. συγχαίρει τους αθλητές και το τεχνικό επιτελείο για την άνοδο, τους ευχαριστεί για το εντυπωσιακό σερί νικών και εύχεται έναν προς έναν να έχουν πάντα επιτυχίες στην καριέρα τους, ιδανικά μαζί με την ομάδα μας».

Δεκάλεπτα: 24-23, 46-40, 69-57, 95-68

Α.Ε.Λ. (Παπαδόπουλος): Βλαχούλης 5 (1), Κουρής, Σαριμπαλίδης 6 (2), Τσιλούλης 2, Τσούτσος 20 (2), Μηλιώνης 9 (1), Κονδυλόπουλος 2, Σταυρόπουλος 11 (3), Μπλιάτζας, Πολίτης 24 (4), Ψάλτου 16, Κόκκας.

Διόσκουροι Κοζάνης (Χωλόπουλος): Σταυρίδης, Σισμάνης 21 (4), Σκορδάρης 13, Ντόβας 19 (3), Γκοβεδάρος 3 (1), Γκλιάνας, Μπάρμπας, Καρανώτας 10, Ανδρίτσος 2.