Βαθμολογία

ΘΕΣγάλα εναντίον…ΠΙΕΣγάλα

Ξεκίνησαν από τη Λάρισα, επεκτάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τώρα πήγαν και στην Αθήνα. Οι αυτόματοι πωλητές φρέσκου γάλακτος εισέρχονται δυναμικά στην αγορά, ωστόσο η άφιξη στην πρωτεύουσα προκάλεσε έναν επιχειρηματικό... πόλεμο. Η εταιρεία που άνοιξε τον πρώτο αυτόματο πωλητή φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα δεν είναι αυτή του ΘΕΣγάλα που λάνσαρε τους πωλητές στην περιφέρεια, χωρίς αυτό από μόνο του να αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί λογότυπο και όνομα παρεμφερές με της αντίστοιχης επιχείρησης σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, όπως επισημαίνει η ίδια η εταιρεία, σήμανε την αρχή ενός πολέμου.

Στην Αθήνα, βρίσκει κανείς εδώ και τρεις ημέρες φρέσκο γάλα, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου από μηχάνημα στην Κυψέλη (γωνία Πατησίων και Τροίας) από Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων της Βοιωτίας, υπό την επωνυμία ΠΙΕΣγάλα. Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν «ποιοτικό γάλα στην πλέον ανταγωνιστική τιμή», όπως αναφέρεται στο αυτόματο μηχάνημα, έναντι 0,50 ευρώ το μισό λίτρο και προς 1 ευρώ το ένα λίτρο. Με την αγορά προπληρωμένης κάρτας απολαμβάνει κανείς έκπτωση και προμηθεύεται το 1 λίτρο έναντι 0,90 ευρώ. Δίπλα στον αυτόματο πωλητή, μπορεί κανείς να αγοράσει πλαστικό μπουκάλι ή να φέρει το δικό του. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιλογής συσκευασίας, δηλαδή γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι, όπου θα αποθηκευτεί το πλήρες (3,7% λιπαρά) ή ελαφρύ (1,7% λιπαρά) γάλα.

Το σημείο τριβής όμως μεταξύ της ΠΙΕΣγάλα (λειτουργεί το μηχάνημα της Αθήνας) και της εταιρείας ΘΕΣγάλα-Πιες, η οποία δραστηριοποιείται σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε η επωνυμία της πρώτης. Η δεύτερη (ΘΕΣγάλα-Πιες) έσπευσε, με ανακοίνωσή της, να αποσαφηνίσει αρχικώς ότι ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία ΠΙΕΣγάλα, που προμηθεύει το αυτόματο μηχάνημα της Αθήνας και στη συνέχεια να την κατηγορήσει για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.

Σχετικά με το μηχάνημα της Αθήνας ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

«Η χρήση ίδιων στοιχείων ή παρεμφερών συμβόλων και χρωμάτων έχει ως στόχο να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό και να οικειοποιηθεί την επιτυχία, την αναγνωρισιμότητα, τη δυναμική και τη φήμη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα - ΠΙΕς πανελλαδικά», ενώ επιφυλάχθηκε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της.

Η «ΘΕΣγάλα-Πιες», που απασχολεί περισσότερα από 60 άτομα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, εκτιμάται ότι θα κλείσει τη χρήση 2015 με αύξηση τζίρου έως 20%. Διαθέτει περίπου 13-14 τόνους γάλακτος ημερησίως μέσω των 13 μηχανημάτων της Θεσσαλονίκης και άλλους 6-7 τόνους, επίσης ημερησίως, μέσω των 15 στη Λάρισα.

Πηγή: Καθημερινή
(Αλεξάνδρα Κασσίμη)