Βαθμολογία

Ουγγαρία – Ελλάδα: Ώρα τελικού!

Η Ελλάδα φιλοξενείται στο «Γκρουπάμα Αρένα» από την Ουγγαρία χωρίς να έχει περιθώρια για νέες απώλειες (21:45, ΝΕΡΙΤ ΕΝΑ). Με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινάει την αντεπίθεσή του για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θέλοντας μόνο τη νίκη.

Ύστερα από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, έχει τον ντροπιαστικό απολογισμό του ενός βαθμού που ήρθε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Φινλανδία, ενώ υπάρχουν και οι τρεις εντός έδρας ήττες από Ρουμανία, Βόρειο Ιρλανδία και Νήσους Φερόε. Σε περίπτωση που δεν έρθει η νίκη στη Βουδαπέστη δεν θα υπάρχει γυρισμός για τη «γαλανόλευκη» που θα βρεθεί μπροστά στον αποκλεισμό από τα τελικά της Γαλλίας, που θα είναι η δεύτερη χαμένη διοργάνωση από το έπος του 2004.

Αντίθετα, αν επικρατήσει, μειώνει στους τρεις βαθμούς από την αντίπαλό της και την 3η θέση και με βάση την εμπειρία της, ξέρει τον τρόπο για να κάνει την ολική ανατροπή και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της. Όλοι στην αποστολή, κρατούν χαμηλούς τόνους καθώς η νοοτροπία με τα μεγάλα λόγια, ποτέ δεν ήταν φιλική με την Ελλάδα. Οι ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ, θέλουν να πάνε κατευθείαν στις πράξεις και αυτό θα γίνει μόνο με το «διπλό» στο «Γκρουπάμα Αρένα».

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Σταφυλίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αθανασιάδης με τους Χριστοδουλόπουλο και Φετφατζίδη στα πλάγια. Κατά τα άλλα, στην τριάδα των χαφ «σίγουρος» φαίνεται ο Σάμαρης κα παίζονται ακόμα δύο θέσεις. Φαβορί γι αυτές είναι οι Παπαδόπουλος και Κονέ, με τους Κατσουράνη και Ταχτσίδη να έχουν λιγότερες πιθανότητες.