Βαθμολογία

Β’ Εθνική: Τα κριτήρια ισοβαθμίας για την παραμονή

Απόλλλων 1926 και Αγροτικός Αστέρας παίζουν σε μεταξύ τους αναμέτρηση την παραμονή στην κατηγορία, αλλά και ο Τύρναβος παίζει με την... τύχη του. 

Οι ισοπαλίες που πήραν στην προτελευταία αγωνιστική από τον Ηρακλή και την Λαμία ο Αγροτικός Αστέρας και ο Απόλλων 1926 αντίστοιχα τους φέρνουν σε μεταξύ τους τελικό για την υπόθεση της ευκαιρίας των play out και του απευθείας υποβιβασμού. Το απλό σενάριο είναι πως όποιος πάρει τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής παραμένει στην κατηγορία και ο άλλος πηγαίνει στην Γ' Εθνική. Ο Τύρναβος, όμως, με την ήττα του στην Άμφισσα από τον Φωκικό μπαίνει με άγχος στο εντός έδρας ματς με τον Εθνικό Σερρών, όπου για να μην παίξει άλλο με την τύχη του χρειάζεται μόνο νίκη. 

ΑΠΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Με νίκη ο Τύρναβος εξασφαλίζει την συμμετοχή του στα play out και αφήνει τον Απόλλωνα 1926 με τον Αγροτικό Αστέρα να λύσουν μεταξύ τους τις διαφορές. Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων είχε τελειώσει 1-1 στον Εύοσμο και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας παραμένει στην κατηγορία ο Αγροτικός Αστέρας που έχει συνολικά καλύτερη επίθεση από την ομάδα της Καλαμαριάς στο πρωτάθλημα.

ΤΡΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

Αν τελειώσει ισόπαλο το ματς Τύρναβος – Εθνικός Σερρών και ισόπαλο το ματς Απόλλων 1926 – Αγροτικός Αστέρας τότε ο Τύρναβος θα υποβιβαστεί απευθείας και ο Απόλλων 1926 με τον Αγροτικό Αστέρα θα μπουν στην διαδικασία των play out. Αυτό θα συμβεί επειδή ο Απόλλων 1926 είχε πάρει ισοπαλία με τον Αγροτικό Αστέρα μέσα στον Εύοσμο και ο Τύρναβος είχε ηττηθεί και στα δύο ματς με τον Αγροτικό. 

Η ειδική βαθμολογία σε τριπλή ισοβαθμία

9

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

7

 

10

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926

4

                                                                            

11

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

3

 

ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

Σε αυτή την ισοβαθμία μπορεί να εμπλακεί και ο Αιγινιακός σε περίπτωση που ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του από τον Φωκικό και σε τετραπλή ισοβαθμία στους 27 βαθμούς την τελευταία θέση μοιράζονται πάλι ο Απόλλων 1926 με τον Τύρναβο και θα υποβιβαστεί η ομάδα της Θεσσαλίας που έχει την χειρότερη επίθεση συνολικά σε όλο το πρωτάθλημα.

Η ειδική βαθμολογία σε τετραπλή ισοβαθμία

8

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

11

 

9

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

11

 

10

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926

5

                                                                                

11

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

5

 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕ ΗΤΤΑ

Ο Αγροτικός Αστέρας μπορεί και να παραμείνει στην κατηγορία με ήττα αν ηττηθεί και ο Τύρναβος από τον Εθνικό Σερρών, αφού έχει το πλεονέκτημα στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Ο Απόλλων 1926 σε περίπτωση ήττας του θέλει και ήττα του Τυρνάβου από τον Εθνικό Σερρών ώστε να μείνει στην κατηγορία επειδή έχει καλύτερη επίθεση συνολικά, αφού στα μεταξύ τους ματς υπάρχει ισοβαθμία.

Πηγή: footballleaguenews.gr