Βαθμολογία

«Μπορώ και θέλω να πάρω την Χρυσή Μπάλα»

Ο Μεσούτ Εζίλ εξέφρασε την πεποίθησή του πως το υγιές αθλητικό περιβάλλον στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Άρσεναλ μπορεί να τον βοηθήσει να αναπτυχθεί κι άλλο ως ποδοσφαιριστής και να κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα σε κάποιο από τα επόμενα χρόνια.

«Αν συνεχίσω να βελτιώνομαι και μείνω υγιής θα μου άρεσε μέσα στα επόμενα χρόνια να κρατήσω την Χρυσή Μπάλα στα χέρια μου. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να συμβεί.

Νιώθω πολύ θετικά. Είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής και παίζω σε έναν κορυφαίο σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ. Το παιχνίδι εδώ είναι πιο απαιτητικό όσον αφορά την φυσική κατάσταση σε σύγκριση με την Ισπανία και την Μπουντεσλίγκα. Συχνά έχω μελανιές, αλλά αυτό με κάνει πιο σκληρό. Νιώθω καλύτερα από ποτέ.

Ο Σκόουλς μπορεί να λέει ότι είναι επιλογή να έρθω στην Αγγλία. Θέλει να καθιερωθεί στον σχολιασμό στην τηλεόραση. Στην τελική, τέτοιες δηλώσεις μου δίνουν έξτρα ώθηση. Είμαι ο μοναδικός που μου λένε ότι είμαι Γερμανός και Τούρκος. Κανείς δεν λέει για τον Σάμι Κεντίρα ότι είναι Γερμανοτυνήσιος, ή κανείς δεν λέει για τους Κλόζε-Ποντόλσκι ότι είναι Γερμανοπολωνοί. Πολλοί ξεχνούν ότι γεννήθηκα στο Γκελζενκίρχεν και πως μεγάλωσα στην Γερμανία.

Εάν δεν τραγουδώ τον εθνικό ύμνο πριν από τα παιχνίδια είναι γιατί είμαι συγκεντρωμένος σε αυτά. Την ώρα της ανάκρουσης του ύμνου προσεύχομαι για υγεία και ευτυχία» ανέφερε ο Γερμανός μέσος.