Βαθμολογία

«Θέλω να παίζω στην εθνική, με νευριάζει που αμφιβάλουν»

Ο Ντιέγκο Κόστα μίλησε για τη νέα απουσία του από την εθνική Ισπανίας λόγω τραυματισμού, λέγοντας πως η επιθυμία του να φορέσει την φανέλα της «ρόχα» είναι τεράστια καθώς επίσης πως εκνευρίζεται όταν Τύπος και κόσμος θεωρούν πως χάνει επίτηδες τα παιχνίδια της.  

«Δεν έχω καν αρχίσει με την εθνική. Δεν έχω κάνει τίποτα μέχρι τώρα. Αλλά είναι κάτι που σκέφτομαι. Λυπάμαι που δεν μπορώ να κάνω αυτά που θα ήθελα. Πάντα κάτι συμβαίνει όταν έρχεται ο καιρός να παίξω με την Ισπανία. Με ενοχλεί, προσωπικά, και ελπίζω κάποια στιγμή να τελειώσει. Έχω περάσει πολλά με την εθνική και ευελπιστώ πως όλα θα καλυτερεύσουν. Ήμουν σε καλή κατάσταση και νόμιζα πως επιτέλους θα είμαι εντάξει.

Κάποιες φορές παίζεις στην εθνική με ενοχλήσεις. Αυτή τη φορά όλα θα ήταν μια χαρά. Δεν θα ένιωθα καθόλου πόνο. Αλλά και πάλι συνέβη το ίδιο. Θέλω να πετύχω με την Ισπανία. Ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου βασίζονται σε μένα. Πρέπει κάποια στιγμή να τους ξεπληρώσω αυτήν την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να μπορώ να το κάνω τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Με νευριάζει κάποιες φορές να αμφιβάλουν για την δέσμευσή μου στην εθνική. Έχω ήδη αποδείξει πόσο με ενθουσιάζει και πόσο θέλω να πετύχω. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η κακή κριτική είναι να παίξω και να τα πάω καλά. Αλλά δεν το έχω κάνει και προς το παρών καταπίνω τα πικρόχολα σχόλια. Το να ασκείται κριτική για τυχόν κακές εμφανίσεις μου είναι δίκαιο. Αλλά είναι άλλο να αμφισβητούν τις προθέσεις μου» ανέφερε στην «Marca».