Βαθμολογία

«Σημαντική η διαφορά μας για την 4αδα»

Η διαφορά των πέντε βαθμών από τη Λίβερπουλ έκανε τον Λουίς Φαν Χάαλ να πιστέψει περισσότερο από ποτέ στο πλασάρισμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα, φάνηκε ικανοποιημένος με τη νίκη της ομάδας του στο ντέρμπι επί των «κόκκινων» με σκορ 2-1, όχι όμως και από την εικόνα της στο δεύτερο 45λεπτο.

 «Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως το ίδιο καλά όπως και με την Τότεναμ, αλλά η εικόνα μας ήταν αντίθετη στο δεύτερο μέρος. Συμβαίνει πάντα, όποια ομάδα έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα να ξεχνά να πιέζει. Χάναμε χωρίς λόγο πολλές μπάλες και βάλαμε τη Λίβερπουλ στη παιχνίδι», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ολλανδού, ο οποίος συνέχισε:

«Γενικά, όμως, κρατήσαμε μπάλα και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ. Όχι μεγάλες ευκαιρίες, αλλά προϋποθέσεις. Είχα πει πως όποιος κατάφερνε να ανταπεξέλθει στην πίεση του αντιπάλου, θα έπαιρνε και τη νίκη».

Όσον αφορά το «μαξιλάρι» ασφαλείας που απέκτησαν οι «κόκκινοι διάβολοι» στη μάχη για την τετράδα, είπε: «Είναι σημαντικό που έχουμε μεγαλύτερη απόσταση από τις θέσεις 5, 6 και 7. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για τους οπαδούς, διότι νικήσαμε τη Λίβερπουλ για τρίτη φορά φέτος».