Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-1

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ισπανικού ντέρμπι, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Καταλανοί πήραν διαφορά 4 βαθμών στην κορυφή από τους "μερένγκες", με 10 αγωνιστικές να απομένουν.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την Ρεάλ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει δοκάρι σε κοντινό πλασέ στο 12' από μπαλιά του Μπενζεμά, όμως η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, με την κεφαλιά του Ζερεμί Ματιέ, ο οποίος προωθήθηκε στο 19' για το φάουλ του Μέσι και έκανε το 1-0.

Ο αρχηγός της Ρεάλ έδωσε γρήγορα την μπάλα στους συμπαίκτες του, βγήκε η αντεπίθεση ο Καρίμ Μπενζεμά τροφοδοτήθηκε από τον Μόντριτς, "πάτησε" ιδανικά την μπάλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πορτογάλος ισοφάρισε σε 1-1 με προβολή.

Κάπως έτσι ήρθε στο 56' το 2-1, με τον Λουίς Σουάρες να βγαίνει στην... πλάτη της μαδριλένικης άμυνας από φανταστική μπαλιά του Πικέ, να κοντρολάρει άψογα και με διαγώνιο σουτ να νικά τον Κασίγιας και να δίνει να δεύτερη φορά προβάδισμα στους "μπλαουγκράνα". 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Τζόρντι Άλμπα, Μαστσεράνο, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.